Välkomna till Hockeyskolan säsong 18/19!
Till skridsko- och hockeyskolan välkomnar vi tjejer och killar i blandade åldrar. Träningen bedrivs i den fantastiska ishallen vid Visättra sportcenter. Initialt tränar hockeyskolan på söndagar för att sedan utökas till två dagar, tisdag och söndag.

OBS!!, planerad start för hockeyskolan är den söndagen den 30 september och inte måndag den 17 september som olyckligtvis har skickats ut i ett reklamutskick. Exakt tid och mer information kommer att uppdateras här på hemsidan när vi närmar oss start.

Passa på att anmäl er redan nu på anmälningslänken
Hockeyskolan/Skridskoskolan
2017-10-01 19:14
Nu växlar hockeyskolan upp ett snäpp och förstärker tränarstaben för att kvalitetssäkra verksamheten. Sedan tidigare har hockeyskolan Kristopher Dahling, Niklas Engholm och Peter Forsberg som ansvariga på isen. Tränarna är dock involverade i fler lag i föreningen med verksamhet som kan krocka med hockeyskoleverksamheten. Dessutom har deltagarna på isen har kommit olika långt med sina färdigheter och/eller har olika ambitioner med den tränings som bedrivs. Därför beslutade vi nu att stärka upp verksamheten med personer som har mycket god erfarenhet av hockey- och skridskoskolor. Alla på isen ska få en bra och rolig utbildning efter sin egen ambitionsnivå.

Idag gjorde två nya ansikten comeback/entré på isen:
1. Benny Hofsten, skridksoguru med mångårig erfarenhet av att lära barn och ungdomar hockey och detta med stort fokus på skridskoåkningen. Benny har tidigare varit ansvarig tränare i Flemingsbergs IK team 04, 05 och 06, där han uträttat mirakel.
2. Per Qvarnström, ledare med stort fokus på hur organisationen kan och bör bedrivas. Per är tidigare ordförande för MB-hockey, tränare i många av lagen ända ner till hockeyskolan. Per är även huvudansvarig för Flempan team 07.

På hockeyskolan och skridskoskolan kommer vi välkomna alla barn oavsett vad ambitionerna är. Vissa vill lära sig och spela hockey medan andra kanske bara önskar kunna åka skridskor. Flemingsbergs IK önskar kunna utbilda framtida motionärer, bredd och elitspelare. Samarbete sker även med Fik team 09 för möjlighet till extra träning för de som vill och kan. Alla är välkomna till hockey- och skridskoskolan, även om säsongen nu dragit igång. Bättre sent än aldrig!
Nu drar vi igång igen!
2017-08-18 11:16

Observera!

Hockeyskolestart 10 september klockan 11:00.

Nu är sommarlovet slut och det börjar bli dags att se över skridskoförrådet för nu sätter hockeyskolan igång.

Söndag den 10:e september blir vårt första tillfälle på is och vi välkomnar nya och gamla spelare.

I slutet av oktober drar vi sedan igång med två dagar i veckan. Mer info kommer närmare.

Vi kommer att uppdatera här så håll utkik i kalendern och välkomna!

//Hockeyskolan

Hockeykul hos IFK Salem!
2017-01-14 20:48
Hockeyskolan
Hockeyskolan reste till Salem under lördagen för fartfyllda matcher mot IFK Salems Hockeyskola. Gänget gjorde en härlig insats och för de allra flesta va det första gången "Flempan Tröjan" åkte på. Hatten av för IFK Salem och Tommy Svärd som bjöd in och arrangerade en superkul och organiserad tillställning.
Barnen fick verkligen känna sig som stjärnor för en dag, här har vi mycket att lära.
Håll ögonen öppna på IFK Salems hemsida som snart lägger upp bilder från matcherna.
Datum klart för start av hockeyskolan
2016-08-17 17:03

Välkommen till FIKs hockeyskola 16/17!

Med nya friska tag har vi nöjet att meddela att säsongen 16/17 drar igång söndagen 11/9.

Mer information kommer att läggas ut kontinuerligt

Nytt för denna säsong är att vi drar igång Tre kronors Hockeyskola

Varmt välkomna!

Säsongsavslutning!
2016-03-21 08:26

Vi vill tacka alla härliga små hockeyspelare som under säsongen har varit med i vår växande hockeyskola. Vi avslutade sista träningspasset för säsongen med lite fika som var mycket uppskattat bland våra unga spelare. Nu är det inte lång tid kvar innan vi får byta ishall mot badstrand och vi önskar alla en riktigt solig sommar och varmt välkomna i augusti!