Team 08
Team 08 spelar nu sin andra säsong i Stockholm Hockey Cup.
Vi välkomnar dock fler barn som vill vara med och bygga framtidens Flempan.
I FIK behöver du inte vara någon stjärna, hos oss blir du en stjärna!

Både tjejer och killar är välkomna.
För mer information kontakta Lagledare Rickard Johansson 0708-232103.
Eller maila på rickard.johansson@flemingsbergsik.se

Älta Away!
2018-01-14 21:19
Team-08 reste till Älta IF för matcher i Stockholm Hockey Cup.
Ett taggat gäng åkte ut och körde för fullt mot Ältas Lag1, efter en övertygande vinst slappnade man dock av och fick kämpa ordentligt i andra matchen mot Älta Lag2. Passningsspelet såg bra ut stundtals, tyvärr blev det ibland för mycket soloåkningar från egen planhalva. Något att jobba på då ett par tuffa matcher lurar runt hörnet. Det märktes även att grabbarna tränat hårt efter Julledigheten, 4pass + matcher har det blivit. Imorgon börjar vi om igen, som Coach Brauer säger "Måndagar är heliga" måndagar är till för Hockey..

Älta IF Lag1 vs Flempan 1-11
Älta IF LAg2 vs Flempan 1-5

Go Flempan!

Helplan mot DIF
2018-01-08 22:14
Team 08 gör premiär på helplan.
Träningsmatch mot Djurgårdens IF under söndagen och ett steg ur den kallade "Comfort zonen" när lagen kommer överens om att matchen blir på helplan.

Team-08 åkte till Djurgården fulla med självförtroende & full trupp på 8 utespelare, detta för halvplan förstås. En av killarnas tillresta kompis får snöra på sig rören och byta Dynamo tröjan mot Flempans för dagen.
9 utespelare & Game on!

DIF erbjuder sig att blanda lagen alternativt låna ut spelare till Flempan, stort och hatten av till DIF. Tack men nej tack svarar "Coach Brauer" och matchen är ett faktum.

Halvtid och 3-0 DIF, grabbarna hänger inte med alls i första halvleken.

I andra halvlek trampar Flempan igång ordentligt, höjer tempot samt spelar lite tuffare mot de aningen större spelarna i DIF. 3 utvisningar resulterar i 3 mål från boxplay. Flempan är ikapp med 5min kvar att spela.

3min kvar av matchen rycker Lucas Brauer sig fri från halva planen, fri och inget kan gå fel.. Någon meter ut kapas han av den jagande DIF backen och straff Flempan. Vadslagningar och jubel i Flempan lägret hörs i hela hallen.

Det kunde inte bli en bättre comback än så, men den är där och förstör allt!
Ribban! Ribban! Ribban! Den klingar nog fortfarande i Myren Ishall.
Jubel i DIF lägret, inkasseringar i Flempan lägret.
Skämt & sido, men vilken rysare!

Efter detta orkar inte grabbarna mycket mer, och avgörande stöten är när DIF med ca 1,30 minut kvar skickar in avgörande pucken.

Vi tackar Djurgårdens IF för en fantastisk förmiddag när killarna för första gången fick känna sig som sina NHL idoler och spela på helplan. Att få hamna i utvisningsbåset på riktigt. Att få kasta sig över sargen vid byten för att det är lite coolare än att ta den öppna båsdörren.

Tränare ledare spelare & föräldrar i Team-08 är väldigt nöjda med prestationen och nu jobbar vi vidare. Bäst av 3 såklart, det är sen gammalt!

Winter Classic!
2017-12-29 23:09
Tack Trångsunds IF för den fantastiska tillställningen Winter Classic 2017.
Detta var enligt samtliga inblandade i Team-08 den roligaste tillställningen Hockey vi spelat än så länge, snabb 3 mot 3 Hockey på en uterink i skymning/mörker. Flempan fick för första gången mäta sig mot klubbarna Spånga Hockey Trångsunds IF samt SDE Hockey. Med coach Vladimir tillbaka i båset fungerade allt som vanligt. Tre matcher med tre vinster innan gänget åkte hem till Flempan för en avslutning med burgare på lokala Sportbaren.

Spånga vs Flempan 0-9
Trånkan vs Flempan 0-17
SDE vs Flempan 1-12

Annandags Hockey!
2017-12-29 21:57
Nickecupen 2017
Annandag jul va det slut på julledigheten när Huddinge Hockey arrangerade Nickecupen för 26e året i ordningen. Team-08 ställde upp med ett lag som tyvärr tappade flera deltagare inför cupen. Med den lilla truppen spelare laget har fanns det bara två alternativ, dra oss ur eller be om hjälp..
Förfrågningar om lån av spelare skickades till några av grannklubbarna som inte skulle deltaga i cupen, låt oss bara skriva att grannarna inte hade några spelare att "låna" ut. Med en dag kvar till cup lyckas ledningen med tur låna in en spelare samt att ett beslut om att lagets favorit lillebrorsa måste debutera i Flyers. Cupen slutar i succé för Flempan, grabbarna får fullt lag samt gör en heroisk insats med sina nyvunna lagkamrater.

Boo vs Flempan  5-4
Hanviken2 Vs Flempan 2-2
Täby Vs Flempan 3-4
Saltsjöbaden VS Flempan 2-9
Vallentuna Vs Flempan 3-7

God Jul önskar Team-08
2017-12-23 21:04
Sista träningen innan Juluppehållet avrundades med godisregn och paketutdelning på Sportcentret. Pojkarna dansade av lycka när isen fylldes med godis, Hjälmar och handskar fylldes till bredden.
Coach Brauer bjöd på ett brett leende när han öppnade paketet från grabbarna,
ett par stadiga hockeyhandskar som skulle fått Sergei Makarov grön av avund.

Efter träningen plankade några av killarna in på Bandyträningen för att slippa åka hem, föräldrar fick snällt promenera upp i kafeterian eller njuta av minusgraderna.

Nu njuter vi av ledigheten innan vi på annandagen ger järnet hos Huddinge Hockey på Nickecupen!

Match, Stortorpshallen, 27/01 14:30
Match, Stortorpshallen, 27/01 15:30