Flemingsbergs Hockey
Visättra Sportcenter i Huddinge är en av Stockholms största idrottsanläggningar (framförallt den trevligaste) och här tränar Flemingsbergs IK, från Hockeyskola till A-lag.

Följ oss gärna på Instagram (Flemingsbergs_IK), på Facebook (Flemingsbergs IK Hockey) eller ännu hellre.. Kom och besök oss i ishallen!

Camp FIK
Uppstartsläger!
2019-06-25 13:36, Camp FIK

Vecka 32 blir det uppstartsläger hos oss. Vi kommer i sann Flempananda rivstarta säsongen med 3 is-pass om dagen samt olika off-ice aktiviteter. Vi kommer att maila ut schema under vecka 31 till dom som är anmälda. Priset kommer ligga på ca: 2550kr – intern / 3550kr - extern.

Anmälan görs: HÄR!

Vid frågor maila till

camp@flemimgsbergsik.se

FIK 07
TEAM 07 - Avslutar säsongen och önskar alla föräldrar och spelare en skön sommar!
2019-06-24 11:23, FIK 07

Då har det gått en vecka sedan vi avslutade säsongen med ”Hell Week” i Flottsbro skidbacke. Vilken extrem vilja och kämparglädje gänget uppvisade! Leriga och trötta men lyckliga så tog gänget då äntligen sommarlov.

Det är inte lätt att summera en hel säsong i text, men det är inte att överdriva att säga att utvecklingen individuellt och för laget gått fort framåt under en säsong. Team-07 definieras av att de har roligt både på och vid sidan av isen. Dessutom hög träningsnärvaro, då man inte vill missa det kompisarna gör. Seriespelet gick under säsongen över förväntan, vi fick uppleva allt:  vinster, förluster, kamp, glädje och tårar. Mest har laget vunnit, men det är förlusterna som vi lär oss mest av, och även en del sådana har vi fått uppleva. Precis som det ska vara i hockey.

Några cuper hann vi med. En vinst i IK Huges Vårcup i Gävle, där finalen stod mot Solna Hockey och där Flempan välförtjänt drog längsta strået. Nyköping Rosvalla Gästabud cup där vi tog en 3:e plats för att vi tappade i en jämn och spännande semifinal mot HV71. Dock gled vi igenom grundspelel lätt och fick besegra lag som Färjestad BK, HV71, IK Oskarshamn, Kumla Hockey och Nyköping Hockey.

Nu väntar sommarlov. En del kanske går på externa sommarcamper, en del softar och badar. Det är okej vad man än väljer att göra. DOCK vill tränarstaben påminna alla att det är viktigt att hålla igång även över sommaren. Träna gärna själv, eller varför inte se till att få med mamma, pappa eller syskon? Vecka 32 drar vår viktiga uppstartsvecka igång. Om du ska kunna dra full nytta av uppstarten så bör du inte komma helt otränad till veckan, då blir de jobbigt hela veckan. Men, nu ska alla spelare, föräldrar och ledare njuta av sommaren. Ses i augusti.

Om ni inte har anmält er till uppstartsveckan vecka 32, gör det nu på hemsidan.

Trevlig sommar önskar

Packe, Lasse och Mattias

Go Flempan!

FIK 05
Året som gått
2019-06-10 00:30, FIK 05

Säsongen börjar efter drygt 10 månader att närma sig sitt slut och vi har efter sista träningspasset ägnat lite drygt 530 timmar effektiv tid till match eller träning, samt ytterligare åtskilliga timmar till transporter till diverse ishallar runt omkring i landet. Galet tycker en del, absolut nödvändigt tycker coach Ivan.

Hur man ser på träningsmängden beror lite på vad målsättningen med träningen är, och den är olika från individ till individ. Ivans målsättning är dock att skapa ett vinnande lag bestående av spelare som är villiga att satsa på sporten och göra det jobb som krävs för att bli en bra hockeyspelare. Det finns inga genvägar att nå framgång och det är också därför han lägger ner den tid som han gör på våra spelare och fyller eventuella luckor i kalendern med nödvändig off-ice, träning på en snöig bandyplan eller varför inte en frusen sjö.

Det är också med dessa förutsättningar och pga detta engagemang som Ivan har en ”lista” med duktiga spelare som vill till Sverige och Flemingsberg IK för att få bästa möjliga utveckling i sin egna hockeykarriär. Under säsongen har vi i team 05 haft besök på träningarna med spelare från Ryssland, Tjeckien, Lettland och Slovenien (och vi välkomnar flera av dem tillbaka i augusti).

Sportsligt har det gått relativt skapligt, med undantaget att vi missade A-gruppen i Stockholm Hockey Cup. Totalt under säsongen spelade vi 73 matcher (serie, cuper och träningsmatcher) mot 45 olika föreningar och räknar in 50 vinster, 3 oavgjorda och 20 förluster. Vi har gjort 392 mål och släppt in 160 (snittresultat: Flempan - Resten 5-2).

Säsongens fem cuper:

• Kom in i matchen cup (Nyköping) i augusti, Fjärde plats (av 8 lag)

• Nordic Youth Trophy i september, Första plats (av 42 lag)

• GIC, Göteborgs Ishockey Cup i januari, Fjärde plats (av 48 lag)

• Uplandia Trophy i april, Första plats (av 48 lag)

• Esa Tikkanen Five Rings Trophy i april - AAA, Fjärde plats (av 20 lag)

Nu avrundar vi med traditionsenliga Hellweek i Flottsbro innan spelarna går på sommarlov och på egenhand förbereder sig för säsong 19/20.

Har ni inte anmält till uppstartscampen vecka 32 ännu, görs detta via följande länk.
FIK A-lag
Ny säsong drar igång!
2019-05-31 15:21, FIK A-lag

A-laget kommer ha ett första uppstartsmöte på onsdag den 5/6 klockan 18:00 o Visättra sportcenter.

Vid uppstartsmötet presenterades i grova drag upplägget för kommande säsong.

Ny tränare för säsongen är Ivan Ciernik.

Ivan har under sina egna verksama år hunnit med många ligor och bland annat spelat i slovakiska landslaget, AHL, NHL, IHL, KHL, DEL m.m.

Mer om Ivan:

Övrig ledarstab kommer att presenteras löpande.

Vid kontakt hör av er till:

Mail: fredrik@strandfeldt.com

Uppstarts Camp!