Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Flemingsbergs Hockey

Hej och välkomna till Flemingsbergs IK och Visättra sportcenter som är en av Stockholms största idrottsanläggningar (framförallt den trevligaste) och här tränar Flemingsbergs IK, från Hockeyskola till A-lag.


Här håller vi på med hockey och vi gör det i mångt och mycket ”the old fashion way” vilket för oss betyder att vi tränar mycket och ofta. Hur hårt vi tränar är alltid upp till individen men vi uppmuntrar alla att träna hårt varje pass. Vi tror på DRIV delaktighet, respekt, intensitet och vilja. Vår drivkraft som förening är att få alla att vilja bli bättre och att varje träningstillfälle ska ses som en möjlighet att få utvecklas som individ och spelare. Vi vill att alla utifrån sina egna förutsättningar ska vilja pusha och driva sig själv framåt hela tiden. Vi har en förhoppning att alla ska känna sig som en del av #flempanfamily och gillar man att träna hårt kommer man absolut känna sig hemma hos oss. Vi ger alla möjligheten att träna mycket och det ger förutsättningar att utvecklas. 

Om ni har några frågor om verksamheten eller söker er till vårat J18 - Alag så går det bra att kontakta oss enligt nedan:


hockeyskolan@flemingsbergsik.se

fredrik@strandfeldt.com  - Sportchef

robert.johansson74@outlook.com – tränare J18


Följ oss gärna på Instagram (Flemingsbergs_IK), på Facebook (Flemingsbergs IK Hockey) eller ännu hellre.. Kom och besök oss i ishallen! 

Nya direktiv från folkhälsomyndigheten 2020-10-29
2020-10-29 22:04

Hej,
Enligt folkhälsomyndighetens nya rekommendationer ställs allt matchspel ställts in.
Vi kommer att fortsatt bedriva träningsverksamhet men med skärpa reglerna runt närvaron i ishallen. Det kommer inte vara tillåtet att vara i anläggningen om man inte har en tränar/ledarroll. Vi gör detta så att vi inte ska vara tvungna att stänga ner även träningsverksamheten. 

Därför ber vi er respektera förbudet även om det är mycket tråkigt.

Beslutet ligger tom 19 november i ett första skede men kommer att förlängas om det finns behov.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-stockholms-lan-vastra-gotalands-lan-och-ostergotlands-lan/


 • A-laget Som spelar i Division 2 räknas tyvärr inte som professionell verksamhet. Det betyder att alla matcher och all träning pausas tom 19 november.
 • J18 Isträningar och matcher, pausas tom 19 november.
 • U16-U9. Verksamheten för spelare födda 2005 eller senare fortsätter enligt schema. Vi har bett alla vårdnadshavare och anhöriga att inte vara i anläggningen under tiden tom 19:e nov
 • Hockeyskolan fortsätter att träna på samma tid. Vi önskar dock att så många föräldrar som möjligt respekterar att vi inte får vara i anläggningen och därför, i den mån det är möjligt, stannar utanför.
 • Individuell fysträning kan bedrivas, i första hand utomhus.
 • Målvaktsträning är undantaget samträningar där vi vidtar åtgärder för att kunna genomföra dessa.
 • Allmänhetens åkning är för närvarande inställd. Se vidare information på kommunens hemsida

 

https://www.stockholmhockey.se/Covid-19Info/fragorochsvar

 Viktiga saker som alla kan göra:

 • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
 • Har du nytillkomna symptom på covid-19 som inte går över inom ett dygn bör du kontakta 1177 för att se vad som gäller i den region där du bor för att lämna prov för covid-19, förutsatt att symtomen inte kan förklaras av andra sannolika orsaker så som känd allergi, migrän eller spänningshuvudvärk.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 20 sekunder.
 • Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.

 

Flemingsbergs U15lag - Team 06 har vunnit Folke Filbyter Cup 2020!
2020-10-28 12:07
Vårat 06 gäng har gjort det igen.
Hatten av och stort Grattis till första platsen och pokalen!

Det betyder att 06:orna som andra Flemingsbergslag i turneringens historia tagit hem vinsten i denna prestigefyllda turnering. Vi har som förening under de 37 år som cupen spelats fått delta fyra gånger och har placerat oss topp fyra som sämst*


Vi som förening har ett ganska skamfilat rykte som säger att vi spelar fult och toppar våra lag. 

Ett senare rykte gör också gällande att vi blir bra för att spelare söker sig till oss, därav våra framgångar. 


Vi säger att spelare söker sig till oss för att vi har en bra verksamhet! 

Vi säger att vi vinner, och förlorar, för att vi har en bra verksamhet och en bra hockeyutbildning! 


Vi vill inte behöva skämmas över det! 

Vi tränar hårt för att vi tror att det är vägen till att utvecklas. Och framförallt så respekterar vi spelarnas vilja att bli bättre utifrån sina förutsättningar.  

Vi gör inte allt rätt alltid och det finns dem som känner att vår verksamhet inte fungerar för dem. Vi hoppas då att man hittar sin väg någon annanstans för vi kan inte passa alla. 

Viktigare för oss, än vår prestige att få behålla alla i vår klubb, är att så många som möjligt ska vilja fortsätta med ishockey.  

Det är snårigt att försöka hålla igång en full lagstege i en hockeyförening i Stockholm idag, det håller nog många föreningar med om; vad de än tycker om oss! 

Vi har förutom ett högt tryck på de isytor som finns en hel del regler från Stockholms Ishockeyförbund att förhålla oss till. Lite generellt handlar isytor om pengar och regler handlar om rättvisa.  


Vi är för rättvisa och önskar oss alltid lite mer pengar ;-) 


Om det är rättvisa att använda oss som ett exempel på hur man inte ska göra, utan att ha pratat med oss om vad vi faktiskt gör (?) så är vi tvungna att leva med det! 

 

- Rättvisa för oss är att få möjligheten att träna och utvecklas, att få dela motgång och framgång och att få vara stolta över det vi gör.  

- Rättvisa för oss är att ibland göra om och göra bättre men framförallt så är rättvisa för oss att möjligheten att kunna välja oss eller inte! 


Team 06 vi vet att ni jobbat, spelare-tränare-ledare-föräldrar, under många säsonger på er lagsammanhållning och tränat mycket både på och av isen tillsammans. 

Det har skapat era framgångar och ni ska vara stolta över det! 

Återigen stort Grattis! 

 

*Flemingsbergs IKs deltagande i Folke Filbyter Cup historiskt! 

Lag                     Deltagande år                       placering 

Team 91              2005                                        1 

Team 95               2009                                         3 

Team 01               2015                                         4 

Team 06              2020                                        1

STOLTA
2020-09-27 11:45
Tillsammans når man långt!
As the ONLY hockey club in Stockholms hockey district, we reach the A-finals in the District championship with ALL the teams in the club. Hard work, a lot of training and good cooperation between all teams in Flemingsberg takes us where we want to be! With the best players, we also want to play against the best! Now we are not aiming for anything else, than gold medals..

Thanks to everyone who chooses to travel far to play in Flemingsberg, be part of our journey towards new successes and at the same time be challenged to further develop as a hockey player. 

Congratulations to @fikteam05@fikteam06 and @fikteam07..
TEAM = Together Everyone Achieves More!

#FlemingsbergsIK #TEAM #DM #Afinals #U16 #FIK05 #U15 #FIK06 #U14 #FIK07 #championship #icehockey #workhard 
Hockeyskola
Säsongsstart
2020-09-15 15:43, Hockeyskola
Nu har vi dragit igång hockeyskolan för säsongen. 
Söndagar 10:00 är tiden som gäller och vi välkomnar alla nya som gamla deltagare.
Vi önskar att alla är ombytta och klara 09:55 senast och det är jättebra om man förutom skridskor, hjälm och halsskydd även har med sig en vattenflaska.

Välkomna 😊
FIK 05
TV-Pucken
2020-08-26 00:01, FIK 05
I helgen spikades den trupp som ska representera Stockholm Syd i TV-pucken 2020. Flemingsberg hade många kandidater som länge var aktuella innan de föll ifrån på målsnöret. Till kvalspel i Enköping (2-4 oktober) får Flemingsberg i år skicka Loke Johansson och Olle Wilson (snålt tycker vi, då vi önskat fler).

Loke har spelat i Flemingsberg sedan hockeyskoleålder och Olle är ett mycket välkommet nytillskott (från Segeltorp 04) som kommer göra kaos med motståndarna i både U16 och J18 serien. 

Vi vill även idag passa på och gratulera Kalle Broman (Värmdö) samt Tom Wilander (Aik) som de senaste åren spelat i Flemingsbergs IK, då de också kommer representera Stockholm Syd i TV-pucken. 

Hela truppen i Stockholm Syd (och Nord) finns på denna länk.

Till de som inte kom med i årets upplaga av TV-Pucken är det bra att komma ihåg att det inte är något som avgör hur framtiden kommer att bli. Fokusera på att göra en bra säsong i U16 så finns alla möjligheter att nå ett bra hockeygymnasium (om detta är målet). Förra säsongen skickade Flemingsberg 1 spelare till TV-pucken men 10 st till hockeygymnasium runt om i landet. 
Nyheter från våra lag
FIK A-lag, 18/11 20:16 
FIK 07, 10/11 13:57 
FIK 06, 28/10 15:24 
FIK J18 , 01/10 16:06 
 
Huvudsponsor
 
Sponsorer
 
 
Förbund