Flemingsbergs Hockey
Visättra Sportcenter i Huddinge är en av Stockholms största idrottsanläggningar (framförallt den trevligaste) och här tränar Flemingsbergs IK, från Hockeyskola till A-lag.

Följ oss gärna på Instagram (Flemingsbergs_IK), på Facebook (Flemingsbergs IK Hockey) eller ännu hellre.. Kom och besök oss i ishallen!

Ny DAIF:are!
2018-10-04 14:28
Vi välkomnar Kristian som är föreningens nya Daif:are.
Nedan får ni en kort presentation av honom själv.
 ================================
Hej alla!
Kristian Hokka heter jag och är ny domaransvarig i Flempan.
Lite kort info om mig: 29 år gammal. Nygammal daif som gör comeback efter 5 års uppehåll. Har haft föreningar som: Norsborg, Tumba, MB hockey och Segeltorp.
Dömer annars som huvuddomare i div 4.
Följande serier tillsätter jag domare till:

Följande serier tillsätter jag inte domare till:
U16 div1 sköts av förbundet.
U10-U9 skall dömas av matchledare.
FIK 06
Nytt Nordic Youth Trophy Guld!
2018-09-24 22:52, FIK 06
Åter dags för ett nytt Värmlandsäventyr.

Förväntningarna är höga då vi i januari spelade hem ett A-guld i Forshaga. Inte vill vi heller vara sämre än team 05 som för två veckor sedan tog ett A-guld i Munkfors. Denna gång är dock cupen större än tidigare och har utökats till hela 48 lag så utmaningen känns ju inte direkt mindre!

Med en 22-manna trupp åker Fik 06 till Hagfors för gruppspel. Här möter vi motståndarna Österåker och Filipstad/Hällefors på Fredagen och vi får en smakstart med en 5-2 samt 15-0 seger.

Fyllda med självförtroende möter vi under lördagen lite tuffare motstånd i form av Manglerud, Fagersta och Skedsmo. Mot Manglerud tar vi ledningen och drar snabbt i från till 5-1 innan Manglerud tar timeout, samlar ihop laget och åter jobbar sig in i matchen. Slutligen tillskrivs Flempan en 6-5 seger vilket också bättre speglar matchen än den tidigare 5-1 ledningen. Nästkommande match mot Fagersta blir en stökigare match än vad vi hittills varit vana med. Mer grishockey och fulspel än mot övriga motståndare. Trots detta samt ett underläge två gånger om, kommer vi tillbaka och vinner matchen med 3-2. Sista matchen för dagen är Skedsmo. Detta skulle bli en liten lagom bra motståndare som skulle besegras innan vi säkerställer vår plats i A-slutspelet. Nu spelar vi riktigt bra! Vi maler ner Skedsmo, drar i från till 3-0 innan det mesta av vår tidigare fantastiska hockey helt plötsligt förvandlas till en krampaktig och halvförvirrad tillställning där matchen slutar 3-3. Men... Obesegrade, gruppsegrare och vidare till A-slutspel i Grums.

Ny dag och nya möjligheter! Utvilade och en för dagen sen kvartsfinal mot Helsingborg blir en bra start på dagen. Utan större nervositet spelar vi de mesta av spelet i Helsingborgs zon och vinner ganska komfortabelt med 3-0. I semifinalen väntar Djurgården som vi känner till ganska väl. En tuff motståndare som vi får svårt med om vi inte gör vårt jobb till 100 procent! Spelet flyter på men trots detta hamnar vi i uddamåls underläge tre gånger under matchen innan vi i sudden lyckas sätta det 4-3 målet som tar oss till final där Tumba väntar. Där blir det en målsnål och en tight tillställning där vi tar ledningen i första perioden, tappar in en sen kvitteringspuck i andra och åter ställs för ett nytt suddenspel där vi lyckas avgöra och plocka hem Fik 06s andra (och Flempans tredje) Nordic-guld på nio månader!

Mycket starkt jobbat och väldigt kul att se hur hela laget bidrar, samtliga 22 spelare är med och gör detta möjligt! Stort tack till Färjestads alliansen och hela Värmland för att ni arrangerar detta och ser till att vi får fylla vår ishall med många stora och fina pokaler.. Tack alla!!!

Nu tränar vi vidare och hoppas på nya framtida utmaningar..
Helgens Flempan!
2018-09-10 21:53
Bilder lånade från lagens Instagramkonton
Helgen har också varit god mot våra olika lag.
@fikteam08 @fikj18
FIK 05
Vinnare i Nordic Youth Trophy 2018
2018-09-10 13:11, FIK 05
Flemingsbergs IK team 05 spelade i helgen Nordic Youth Trophy i Värmland. 42 lag fördelade i sju grundspelsgrupper gjorde initialt upp om sex platser i slutspel (A -G slutspel).

Flempan inledde turneringen i Charlottenberg på fredag/lördag och där Linköping, Charlottenberg/Arvika, Grüner, Furuset och Enköping fick stå för motståndet. Två dagar där laget fick det mesta att stämma och där Flempan tar förstaplatsen i gruppen efter fem raka segrar!

Två dagars spel och +38 i målskillnad skickar sedan Flempan till A-slutspel i Munkfors där vi som rankad etta får både sovmorgon och en direktplats i semifinalen. Motståndare blir AIK som tidigare under dagen vunnit mot Lions Strömstad i kvartsfinalen. Efter en 3-0 seger tar vi oss till final mot Hanhals som i sin semifinal slagit ut Stenungsund. Finalen blir en uppgörelse mellan de lag som efter grundspelet rankas som etta och tvåa! Efter en resultatmässigt jämn första period (2-2) drar Flempan ifrån i andra perioden och vinner matchen med 6-3 och står således står som slutsegrare i 2018 års Nordic Youth Trophy!

Vi vill även gratulera våra "gruppspelskollegor" Linköping, Grüner och Enköping som även de tog guld i sina respektive slutspelsgrupper! Med andra ord en ganska bra grundspelsgrupp där 4 av 6 lag åker hem med ett guld från sitt slutspel!

Nu är FIK05 åter hemma och redan ikväll kommer Coach Ivan fortsätta att fila på detaljerna för att förbereda laget på nya utmaningar och förhoppningsvis nya framgångar!
Tv-Pucken!
2018-09-03 14:09
Här är årets TV-pucken deltagare från Flemingsbergs IK.

• Lucas Dahlbäck
  • Ludvig Jansson
  • Elliot Edman
  • Mikael Taylan
  • Filip Wärngård

Vi är mycket stolta och önskar er all lycka till!

FIK 04, 12/10 15:37
FIK 08, 28/09 02:09