Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Flemingsbergs Hockey
Visättra Sportcenter i Huddinge är en av Stockholms största idrottsanläggningar (framförallt den trevligaste) och här tränar Flemingsbergs IK, från Hockeyskola till A-lag.


Följ oss gärna på Instagram (Flemingsbergs_IK), på Facebook (Flemingsbergs IK Hockey) eller ännu hellre.. Kom och besök oss i ishallen! 

Camp FIK
Eftersäsong 19/20
2020-03-23 15:21, Camp FIK

Nu gör vi det igen!!!
En eftersäsong med 3 timmar is per vecka
Anmäl dig HÄR 

Anmälan är öppen för spelare födda 2007 och yngre. Pris internt: 2400kr, externt 3400kr.


Den yngsta gruppen spelare födda 2009-2012 får ett 1,5 timmas ispass i veckan. Pris internt 1200kr, externt 1600kr


2005 och 2006, kontakta lagledare i respektive lag för mer information om pris/upplägg och anmälan.


För externa deltagare ber vi er beakta att vit följer avsiktsförklaringen och dess regelverk. Då vi tar emot externa deltagare vill vi att ni först säkerställer i nuvarande förening att det är ok att delta på vår eftersäsongsträning. Läs mer om denna; https://www.stockholmhockey.se/Forening/avsiktsforklaringen/
Uppdatering gällande Coronaviruset
2020-03-13 16:07

Idag har Stockholms Ishockeyförbund och region öst gått ut med att allt seriespel för junior, senior och ungdom ställs in. Säsongen anses därför nu vara färdig spelad. Som vi tidigare skrivit är alla cuper och träningsmatcher inställda tom 29/3. Förutom detta vidtar vi i nuläget inga mer åtgärder utan vi kommer att träna som vanligt. Vi vill återigen påpeka att det är allas eget ansvar att stanna hemma vid symptom, även vid lindriga sådana. Vi uppmanar också alla att löpande följa myndigheternas information.


https://www.stockholmhockey.se/Nyheter/nyheterfrandistriktet/uppdateringgallandecoronaviruset/

Uppdatering från Stockholms Ishockey förbund!
2020-03-12 18:54
Nedanstående gäller till dess annat meddelas via föreningsutskick och på hemsida. Nytt beslut om vad som kommer att gälla efter den 29/3 kommer att fattas utifrån eventuella nya besked från Folkhälsomyndigheten/Regeringen.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2020 16:09

Uppdatering gällande beslut fattat den 12/3 av Stockholms Ishockeyförbund och Region Öst med anledning av Coronaviruset (COVID-19) och dess spridning.

Nedanstående beslut har vi tagit utifrån den information som kommit från Folkhälsomyndigheten / Regeringen rörande coronaviruset - covid-19. Detta pga av smittorisk och Folkhälsomyndighetens anvisningar om sammankomster. I dessa sammanhang är det mycket folk på små ytor, till exempel vid utspisning, boende och hygienutrymmen.

 

Ungdom – Stockholm Hockey Cup

Zonspelet för U9-U11 samt FB och FC i Stockholm kommande helg ställs in och inga lag U9-U16 samt FA, FB och FC får delta i eller arrangera cuper till och med den 29 mars. Detta gäller deltagande såväl inom som utanför distriktet.

Övriga seriematcher mellan två lag genomförs enligt ursprungligt spelschema men i enlighet med nedanstående direktiv. Skulle enskild förening ha anledning att inte spela matchen ska motståndarföreningen kontaktas för samråd.

Tänk också på att omgående meddela DAIF om match blir inställd så att inga domare åker i onödan. Meddela även Magnus Ljusbol som är tävlingsansvarig för Stockholm Hockey Cup så att vi vet att matchen är inställd: magnus.ljusbol@stockholmhockey.se

Inga påföljder kommer utdömas för uteblivande av match.

För information gällande distrikts/ungdomsserier och verksamhet för föreningar tillhörande Uppland, Södermanland och Gotland hänvisas till respektive förbund för senaste uppdateringar.

Tävlingsfrågor till följd av ovanstående gällande ungdom för föreningar tillhörande Stockholm ställs till magnus.ljusbol@stockholmhockey.se

 

Regionala serier – junior/senior

Tävlingskommittén för Region Öst har idag fattat beslut om att alla cuper/turneringar ställs in fr o m 13 mars t o m 29 mars.

Övriga seriematcher mellan två lag genomförs enligt ursprungligt spelschema men i enlighet med nedanstående direktiv. Skulle enskild förening ha anledning att inte spela matchen ska motståndarföreningen kontaktas för samråd.

 

Tävlingskommittén i Region Öst:

Magnus Mårtensson       Stockholm

Lars-Axel Andersson      Södermanland

Patrik Danielsson            Uppland

Mikael Thorén                  Gotland

Tävlingsfrågor gällande regional verksamhet till följd av ovanstående besvaras av peter.andersson@stockholmhockey.se

 

Generellt vid matchspel

Från och med torsdagen 12 mars så får matcher spelas med som mest 500 personer i arenan/ishallen.

Detta inkluderar personal, spelare, ledare, funktionärer, publik, det vill säga totala antalet personer i arenan/ishallen.

 

 Rutiner i arenan

  • Se till/kolla att det finns tvål, papper etc. på arenans toaletter etc.
  • Använd handsprit

 

Rutiner på/utanför isen inför och efter match

  • Före match: Domare och lagkaptener hälsar på varandra verbalt utan att ta varandra i hand, ”fistbump” med handskar på är OK.
  • Efter match: Lagen tackar varandra genom ”fistbump” med handskarna på, vi tar inte i hand på sedvanligt sätt.
  • Övriga handhälsningar mellan spelare, ledare, domare och funktionärer undviks i möjligaste mån i samband med match.

 

Följ aktuell information från myndigheter och ta individuellt ansvar för att förhindra smittspridning vid eventuella symptom.

Länkar:
Folkhälsomyndigheten
Folkhälsomyndighetens information till skolor 
Utrikesdepartementethttps://www.stockholmhockey.se/Nyheter/nyheterfrandistriktet/uppdateringgallandebeslutfattatden123avstockholmsishockeyforbundochregionostmedanledningavcoronavirusetcovid-19ochdessspridning/
SM-Slutspel!
2020-03-04 14:54

SM - slutspelshelg i Visättra 6-8/3 💛🖤 

Kom och titta på riktigt bra och rolig hockey med 4 lag FIKteam04 @skellefteaaiku16 @aiku16_ @timra_ik som kommer ge allt för att ta sig vidare mot SM - bucklan✨

Föreningen erbjuder hembakt fika och annat gott i fiket.
Hamburgare grillas och chans att vinna på vårt Chokladhjul finns hela helgen.
För alla släktingar och vänner till @skellefteaaik och @timra_ik kommer Matcherna även filmas och kan följas live på vår facebok.
VARMT VÄLKOMNA till Visättra i helgen!! #stockholmshockey

FIK J18
Allettan färdigspelad!
2020-03-04 10:49, FIK J18
Igår avslutades Allettan definitivt. Vi förlorar endast 1 match under ordinarie tid av de 22 omgångar som spelades. Den matchen avgör dock hela slutstriden. Vi slutar på 2:a plats med 56 av totala 66 poäng. Sollentuna är dock snäppet vassare och slutar på hela 60 av 66 p. Ett omvänt resultat i 2-3 förlusten i början av januari hade gett en annan sluttabell...små marginaler! 

Vi gratulerar Sollentuna till en oerhört stark Alletta och vi hoppas på återseende i Elit nästa säsong. Vägen till Elit går nu för oss via en 10 matcher tuff och utmanande kvalserie. Klara för kvalserien är förutom vi, Tyresö/Hanviken och Wings HC. Ytterligare 3 lag kommer fram via 3 st play-off möten som avgörs i bäst av 3 matcher denna vecka.

Ekerö/Skå-Spånga
Segeltorp-Göta/Traneberg
Viggbyholm-Nyköping.

Oavsett motstånd kommer det vara 6 lag som har samma målsättning. Att hamna topp 2 i serien och ta klivet upp/behålla sin plats i elit. Det kommer bjudas på 5 mycket spännande och välspelade J18-matcher i Visättra under mars månad. Vi hoppas på stort stöd i jakten på elitplatsen och håll utkik i kalendern för tider!
Nyheter från våra lag
Camp FIK, 23/03 15:21 
FIK 05, 20/03 10:34 
FIK J18 , 19/03 20:16 
FIK J18 , 11/03 12:37 
FIK J18 , 04/03 10:49 
 
Huvudsponsor
 
Sponsorer
 
 
Förbund