Flemingsbergs Hockey
Visättra Sportcenter i Huddinge är en av Stockholms största idrottsanläggningar (framförallt den trevligaste) och här tränar Flemingsbergs IK, från Hockeyskola till A-lag.

Följ oss gärna på Instagram (Flemingsbergs_IK), på Facebook (Flemingsbergs IK Hockey) eller ännu hellre.. Kom och besök oss i ishallen!

Filip och Lisa till TV-pucken
2019-08-20 18:15

Flemingsbergs Team 04 fick med två spelare till höstens upplaga av TV-pucken.

Backen Filip Nordberg kommer att representera Stockholm Syd på killsidan och målvakten Lisa Jönsson kommer att spela för Stockholms tjejlag.

Stockholm Syd spelar sitt kvalspel på Gotland den 6-8 september och tjejerna spelar sitt kval i Västergötland den 20-22 september.

Slutspelet i TV-pucken avgörs i Leksand den 31 oktober- 4 november. Detta är första gången som turneringen spelas med både kill- och tjejlag.

Grattis säger vi till båda spelarna!

FIK 05
Säsongsstart 19/20
2019-08-10 22:52, FIK 05
Vecka 32 sker traditionsenligt Flempans uppstartscamp i Visättra och denna säsong är inget undantag. Långa dagar för samtliga lag, med mycket träning, både på is såväl som off-ice. Deltagarna i år var dock fler än vad vi tidigare varit vana med och föreningen har sannolikt också slagit rekord i antalet långväga besökare på deltagarlistorna. Vårt upptagningsområdet har sedan tidigare vuxit utanför kommungräns, länsgräns samt nationsgräns, men i år har har intresset varit större än någonsin. Vi tackar alla tränare och ledare som varit med och slitit för att göra säsongstarten så pass lyckad som vi vill tycka att den blev. Stort tack till restaurang Pickles i Visättra som med kort varsel, med god service och vällagad mat kunde möjliggöra lunchservering på löpande band åt större grupper av spelare, vilket var mycket uppskattat!

Det är duktiga, trevliga, träningsvilliga och ödmjuka spelare från allt fler länder i Europa som nu har dykt upp och förgyllt våra träningar och bidragit med både ny energi samt mycket glädje. I ishallen har vi haft både nya och återkommande deltagare från Sverige, Norge, Danmark, Island, Tyskland, Tjeckien, Slovakien, Slovenien och Ryssland. Dagligen har det det för spelarna, dykt upp någon ny bekantskap. Vi ser detta som ett kvitto både för vår egen verksamhet men även för svensk hockey i stort. Det som främst förenar spelarna i Flempan, oavsett bakgrund och nationstillhörighet är att vi brinner för hockey, vill satsa på sporten och att vi älskar att träna!

FIK 05 har under veckan haft Nik (Tyskland), Oliver (Tjeckien) och Filip (Slovenien) på besök. Det vi vet nu än så länge är att Filip Sitar blir kvar säsongen ut. Vi vill även välkomna våra övriga nya spelare som är Max Lulek, Adam Nordin, Martin Flood, Filip Nyberg och Ville Blom till Team 05 och hoppas att ni ska trivas!

Vi ledare både hoppas och tror att säsong 19/20 kan bli fantastisk..
Sommar, sol & lata dagar!
2019-07-28 22:31

Efter en värmebölja som mer liknar södra Europa än norra så kan vi nu börja räkna ner dagarna till att vi får kliva på vår egen hemma is igen. Vi har en spännande säsong framför oss och ishallen som varit utan is sen mars och stått helt tom sedan midsommar börjar så sakteliga kylas ner igen. Den 5:e augusti drar vi igång med vårat uppstartsläger. Efter den veckan drar våra ordinarie träningar igång med full fart och en hel del träningsmatcher.

Så krama nu ur den sista droppen sommar och glöm inte att uppdatera era hockeybackar så ses vi i ishallen.

☀️☀️☀️

//Team Flempan

U18-landslagets Stella Forsberg hyllar Strandfeldt
2019-07-18 16:58
U18-landslagets och fd Flempan-spelaren Stella Forsberg porträtteras i en serie om framtidens Damkronor hos sajten Hockeysverige. Där passar hon bland annat på att hylla Flemingsbergs sportchef Fredrik Strandfeldt som den bästa tränaren hon haft.

Läs hela artikeln här:
Camp FIK
Uppstartsläger!
2019-06-25 13:36, Camp FIK

Vecka 32 blir det uppstartsläger hos oss. Vi kommer i sann Flempananda rivstarta säsongen med 3 is-pass om dagen samt olika off-ice aktiviteter. Vi kommer att maila ut schema under vecka 31 till dom som är anmälda. Priset kommer ligga på ca: 2550kr – intern / 3550kr - extern.

Anmälan görs: HÄR!

Vid frågor maila till