Flemingsbergs Hockey
Visättra Sportcenter i Huddinge är en av Stockholms största idrottsanläggningar (framförallt den trevligaste) och här tränar Flemingsbergs IK, från Hockeyskola till A-lag.

Följ oss gärna på Instagram (Flemingsbergs_IK), på Facebook (Flemingsbergs IK Hockey) eller ännu hellre.. Kom och besök oss i ishallen!

EFTERSÄSONG!
2019-02-27 16:00

Vi har under ett antal år haft en öppen eftersäsongsträning. Det har inneburit att vi välkomnat externa spelare från andra klubbar att delta. Vi har gjort detta i en tro att våra spelare tillika andra föreningars spelare vinner på att ibland få byta miljö och även knyta kontakter med spelare utanför sin direkta krets, i sin egen ålder, utan att därför behöva vända sig till selectverksamheten. Vi anser också att det är bra att avdrammatisera den rivalitet som ibland kan uppstå mellan årskullar/föreningar. Dessutom är det så att en del föreningar lägger ner sin isverksamhet i brist på ishallar när Stockholm hockey Cup tar slut och då finns vi som ett  alternativ för dom som vill fortsätt med isträning ett tag till.

Dessutom är vi mycket stolta över vår verksamhet!

Tyvärr har detta resulterat i att vi från Stockholms hockey förbund fått en skarp varning och blivit ”bestraffade” med att vi numera inte kan ta emot externa spelare utan att dom först fått ett godkännande från sin egen förenings sportchef.

För att underlätta detta förfarande en aning så har vi tagit fram ett dokument som ni kan använda. Dokumentet är för vår säkerhet (vi vill inte ha fler ”bestraffningar från SIF) och er förenings skull. Så att det klart och tydligt framgår att ni endast är här som betalande ”gäster” på vår eftersäsong och det är inte ett aktivt värvningsförsök från vår sida.

Vi kan tyvärr alltså inte ta emot någon som inte lämnat in underskrivet dokument innan första ispasset.

Vid eventuella frågor kan ni maila:

camp@flemingsbergsik.se

Förutom detta kommer vi som utlovat ha en eftersäsong värdig Flemingsberg.

Kostnaden ligger på:

Intern:  2.500kr

Extern: 3.500kr

Plats kommer att vara Björkängshallen!

Anmälan: HÄR!  Dokumentet som måste skrivas ut: HÄR! Dokumentet ligger högst upp under Eftersäsong 18/19

Vi kommer minst att ha 2-2,5 timmes is i veckan i åldrarna 08-04. Det är möjligt att vissa bonuspass kommer att delas ut under veckorna. Övriga aktiviteter som fys kommer meddelas senare.

Grattis Lisa!
2019-02-05 17:10
Lisa Jönsson

Lisa Jönsson i Team 04 har blivit uttagen till Stålbucklan. Lisa ska spela för Göteborgs distriktslag. Stålbucklan spelas 21-24 februari i Småland och det blir sista gången som turneringen spelas. Från och med hösten spelar även tjejer TV-pucken då den turneringen blir en turnering för både tjejer och killar.

Sen tidigare är även Thea Johansson uttagen till Stålbucklan. Thea ska spela för Stockholm.

Vi önskar båda spelarna stort lycka till!

FIK 05
Fjärdeplats i Göteborgs Ishockey Cup (GIC) 2019
2019-01-07 14:22, FIK 05

Året inleddes traditionsenligt för Flempans U14 lag med ett deltagade i Göteborgs Ishockey CUP där Flemingsbergs IK var ett av 48 deltagande lag. Siktet var inställt på att laget skulle placera sig i topp och då gärna som nummer ett!

Vi vann samtliga sex matcher i de två grundpelsgrupperna i Kungälv och kvalificerade oss till A-slutspel i Kungsbacka. Där inledde vi med en oavgjord match mot AIK (2-2), fortsatte med en seger mot Oskarshamn (4-6) och avslutade med en oavgjord mot Almtuna (1-1) vilket var tillräckligt för att bli grupptvåa och kvalificera oss mot semifinal mot finska TPS Turku. Semifinalen var en mycket tuff tillställning där finnarna kom med tre mycket starka femmor som i 2 x 15 minuter gjorde tillvaron svår för oss. Vi hämtade upp ett 2-0 underläge och hade vid full tid slutresultatet 2-2. Efter sudden och spel tre mot tre tog det tyvärr slut på det roliga. Turku avgjorde och snuvade oss på finalplatsen. Bronsmatchen blev ett returmöte mot Oskarshamn för vårt slutkörda lag och denna gång tyvärr deras tur att vinna. Vi tackar Göteborgs Ishockey förbund för en väl arrangerad turnering och väl hemma är vi ändå mycket nöjda med en fjärdeplacering även om vi siktade högre.

1.   TPS Turku

48. Grankulla IFK White

Grattis Thea!
2018-12-21 18:27
Vi gratulerar Thea Johansson som har blivit uttagen att representera Stockholm i Stålbucklan 2019.
Vi säger stort lycka till ✨⭐️✨
Ny DAIF:are!
2018-10-04 14:28
Vi välkomnar Kristian som är föreningens nya Daif:are.
Nedan får ni en kort presentation av honom själv.
 ================================
Hej alla!
Kristian Hokka heter jag och är ny domaransvarig i Flempan.
Lite kort info om mig: 29 år gammal. Nygammal daif som gör comeback efter 5 års uppehåll. Har haft föreningar som: Norsborg, Tumba, MB hockey och Segeltorp.
Dömer annars som huvuddomare i div 4.
Följande serier tillsätter jag domare till:

Följande serier tillsätter jag inte domare till:
U16 div1 sköts av förbundet.
U10-U9 skall dömas av matchledare.
Camp FIK, 05/03 13:34
FIK 05, 23/02 19:35