Flemingsbergs Hockey
Visättra Sportcenter i Huddinge är en av Stockholms största idrottsanläggningar (framförallt den trevligaste) och här tränar Flemingsbergs IK, från Hockeyskola till A-lag.

Följ oss gärna på Instagram (Flemingsbergs_IK), på Facebook (Flemingsbergs IK Hockey) eller ännu hellre.. Kom och besök oss i ishallen!

Grattis Lisa!
2019-02-05 17:10
Lisa Jönsson

Lisa Jönsson i Team 04 har blivit uttagen till Stålbucklan. Lisa ska spela för Göteborgs distriktslag. Stålbucklan spelas 21-24 februari i Småland och det blir sista gången som turneringen spelas. Från och med hösten spelar även tjejer TV-pucken då den turneringen blir en turnering för både tjejer och killar.

Sen tidigare är även Thea Johansson uttagen till Stålbucklan. Thea ska spela för Stockholm.

Vi önskar båda spelarna stort lycka till!

FIK 05
Fjärdeplats i Göteborgs Ishockey Cup (GIC) 2019
2019-01-07 14:22, FIK 05

Året inleddes traditionsenligt för Flempans U14 lag med ett deltagade i Göteborgs Ishockey CUP där Flemingsbergs IK var ett av 48 deltagande lag. Siktet var inställt på att laget skulle placera sig i topp och då gärna som nummer ett!

Vi vann samtliga sex matcher i de två grundpelsgrupperna i Kungälv och kvalificerade oss till A-slutspel i Kungsbacka. Där inledde vi med en oavgjord match mot AIK (2-2), fortsatte med en seger mot Oskarshamn (4-6) och avslutade med en oavgjord mot Almtuna (1-1) vilket var tillräckligt för att bli grupptvåa och kvalificera oss mot semifinal mot finska TPS Turku. Semifinalen var en mycket tuff tillställning där finnarna kom med tre mycket starka femmor som i 2 x 15 minuter gjorde tillvaron svår för oss. Vi hämtade upp ett 2-0 underläge och hade vid full tid slutresultatet 2-2. Efter sudden och spel tre mot tre tog det tyvärr slut på det roliga. Turku avgjorde och snuvade oss på finalplatsen. Bronsmatchen blev ett returmöte mot Oskarshamn för vårt slutkörda lag och denna gång tyvärr deras tur att vinna. Vi tackar Göteborgs Ishockey förbund för en väl arrangerad turnering och väl hemma är vi ändå mycket nöjda med en fjärdeplacering även om vi siktade högre.

1.   TPS Turku

48. Grankulla IFK White

Grattis Thea!
2018-12-21 18:27
Vi gratulerar Thea Johansson som har blivit uttagen att representera Stockholm i Stålbucklan 2019.
Vi säger stort lycka till ✨⭐️✨
Ny DAIF:are!
2018-10-04 14:28
Vi välkomnar Kristian som är föreningens nya Daif:are.
Nedan får ni en kort presentation av honom själv.
 ================================
Hej alla!
Kristian Hokka heter jag och är ny domaransvarig i Flempan.
Lite kort info om mig: 29 år gammal. Nygammal daif som gör comeback efter 5 års uppehåll. Har haft föreningar som: Norsborg, Tumba, MB hockey och Segeltorp.
Dömer annars som huvuddomare i div 4.
Följande serier tillsätter jag domare till:

Följande serier tillsätter jag inte domare till:
U16 div1 sköts av förbundet.
U10-U9 skall dömas av matchledare.
FIK 06
Nytt Nordic Youth Trophy Guld!
2018-09-24 22:52, FIK 06
Åter dags för ett nytt Värmlandsäventyr.

Förväntningarna är höga då vi i januari spelade hem ett A-guld i Forshaga. Inte vill vi heller vara sämre än team 05 som för två veckor sedan tog ett A-guld i Munkfors. Denna gång är dock cupen större än tidigare och har utökats till hela 48 lag så utmaningen känns ju inte direkt mindre!

Med en 22-manna trupp åker Fik 06 till Hagfors för gruppspel. Här möter vi motståndarna Österåker och Filipstad/Hällefors på Fredagen och vi får en smakstart med en 5-2 samt 15-0 seger.

Fyllda med självförtroende möter vi under lördagen lite tuffare motstånd i form av Manglerud, Fagersta och Skedsmo. Mot Manglerud tar vi ledningen och drar snabbt i från till 5-1 innan Manglerud tar timeout, samlar ihop laget och åter jobbar sig in i matchen. Slutligen tillskrivs Flempan en 6-5 seger vilket också bättre speglar matchen än den tidigare 5-1 ledningen. Nästkommande match mot Fagersta blir en stökigare match än vad vi hittills varit vana med. Mer grishockey och fulspel än mot övriga motståndare. Trots detta samt ett underläge två gånger om, kommer vi tillbaka och vinner matchen med 3-2. Sista matchen för dagen är Skedsmo. Detta skulle bli en liten lagom bra motståndare som skulle besegras innan vi säkerställer vår plats i A-slutspelet. Nu spelar vi riktigt bra! Vi maler ner Skedsmo, drar i från till 3-0 innan det mesta av vår tidigare fantastiska hockey helt plötsligt förvandlas till en krampaktig och halvförvirrad tillställning där matchen slutar 3-3. Men... Obesegrade, gruppsegrare och vidare till A-slutspel i Grums.

Ny dag och nya möjligheter! Utvilade och en för dagen sen kvartsfinal mot Helsingborg blir en bra start på dagen. Utan större nervositet spelar vi de mesta av spelet i Helsingborgs zon och vinner ganska komfortabelt med 3-0. I semifinalen väntar Djurgården som vi känner till ganska väl. En tuff motståndare som vi får svårt med om vi inte gör vårt jobb till 100 procent! Spelet flyter på men trots detta hamnar vi i uddamåls underläge tre gånger under matchen innan vi i sudden lyckas sätta det 4-3 målet som tar oss till final där Tumba väntar. Där blir det en målsnål och en tight tillställning där vi tar ledningen i första perioden, tappar in en sen kvitteringspuck i andra och åter ställs för ett nytt suddenspel där vi lyckas avgöra och plocka hem Fik 06s andra (och Flempans tredje) Nordic-guld på nio månader!

Mycket starkt jobbat och väldigt kul att se hur hela laget bidrar, samtliga 22 spelare är med och gör detta möjligt! Stort tack till Färjestads alliansen och hela Värmland för att ni arrangerar detta och ser till att vi får fylla vår ishall med många stora och fina pokaler.. Tack alla!!!

Nu tränar vi vidare och hoppas på nya framtida utmaningar..
FIK 05, 20/01 19:29
FIK 08, 12/01 19:57