Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Flemingsbergs Hockey

Hej och välkomna till Flemingsbergs IK och Visättra sportcenter som är en av Stockholms största idrottsanläggningar (framförallt den trevligaste) och här tränar Flemingsbergs IK, från Hockeyskola till A-lag.


Här håller vi på med hockey och vi gör det i mångt och mycket ”the old fashion way” vilket för oss betyder att vi tränar mycket och ofta. Hur hårt vi tränar är alltid upp till individen men vi uppmuntrar alla att träna hårt varje pass. Vi tror på DRIV delaktighet, respekt, intensitet och vilja. Vår drivkraft som förening är att få alla att vilja bli bättre och att varje träningstillfälle ska ses som en möjlighet att få utvecklas som individ och spelare. Vi vill att alla utifrån sina egna förutsättningar ska vilja pusha och driva sig själv framåt hela tiden. Vi har en förhoppning att alla ska känna sig som en del av #flempanfamily och gillar man att träna hårt kommer man absolut känna sig hemma hos oss. Vi ger alla möjligheten att träna mycket och det ger förutsättningar att utvecklas. 

Om ni har några frågor om verksamheten eller söker er till vårat J18 - Alag så går det bra att kontakta oss enligt nedan:


hockeyskolan@flemingsbergsik.se

fredrik@strandfeldt.com  - Sportchef

robert.johansson74@outlook.com – tränare J18


Följ oss gärna på Instagram (Flemingsbergs_IK), på Facebook (Flemingsbergs IK Hockey) eller ännu hellre.. Kom och besök oss i ishallen! 

Hockeyskola
Säsongsstart
2020-09-15 15:43, Hockeyskola
Nu har vi dragit igång hockeyskolan för säsongen. 
Söndagar 10:00 är tiden som gäller och vi välkomnar alla nya som gamla deltagare.
Vi önskar att alla är ombytta och klara 09:55 senast och det är jättebra om man förutom skridskor, hjälm och halsskydd även har med sig en vattenflaska.

Välkomna 😊
Veckans erbjudande
2020-09-14 12:09
 
FIK 05
TV-Pucken
2020-08-26 00:01, FIK 05
I helgen spikades den trupp som ska representera Stockholm Syd i TV-pucken 2020. Flemingsberg hade många kandidater som länge var aktuella innan de föll ifrån på målsnöret. Till kvalspel i Enköping (2-4 oktober) får Flemingsberg i år skicka Loke Johansson och Olle Wilson (snålt tycker vi, då vi önskat fler).

Loke har spelat i Flemingsberg sedan hockeyskoleålder och Olle är ett mycket välkommet nytillskott (från Segeltorp 04) som kommer göra kaos med motståndarna i både U16 och J18 serien. 

Vi vill även idag passa på och gratulera Kalle Broman (Värmdö) samt Tom Wilander (Aik) som de senaste åren spelat i Flemingsbergs IK, då de också kommer representera Stockholm Syd i TV-pucken. 

Hela truppen i Stockholm Syd (och Nord) finns på denna länk.

Till de som inte kom med i årets upplaga av TV-Pucken är det bra att komma ihåg att det inte är något som avgör hur framtiden kommer att bli. Fokusera på att göra en bra säsong i U16 så finns alla möjligheter att nå ett bra hockeygymnasium (om detta är målet). Förra säsongen skickade Flemingsberg 1 spelare till TV-pucken men 10 st till hockeygymnasium runt om i landet. 
STOPP i dörren!
2020-08-11 14:01
Nu har vi fått den tråkiga informationen att det inte kommer att vara tillåtet med publik vid matcher och träningar.  
Det får inte heller vara föräldrar eller syskon i omklädningsrummen eller i spelargången. Vi är alla tvugna att hjälpas åt att försöka hålla antalet personer som rör sig i ishallen till ett minimum. Det är endast aktiva, tränare och funktionärer som får befinna sig i ishallen.

Föräldrar får lämna utanför ishallen och hämta utanför ishallen!

Det här är ett beslut taget av förbundet och inte av Flemingsbergs IK.
Vi försöker att hålla förbundets riktlinjer i mesta möjliga mån. 
Vecka 32
2020-06-17 16:00
Det finns alltid en väg tillbaka :-)

Vi erbjuder 3 ispass om dagen med fokus på skridskoteknik, puckhantering och spelförståelse. Vi har även direkt feedback kopplad till praktisk fys och andra aktiviteter på schemat.


Vid eventuella frågor kan ni kontakta vår sportchef: fredrik@strandfeldt.com

Välkomna till en vecka full med hockey.


Anmäl er till uppstartsveckan här! Vi tar inte emot externa U16/U15 spelare.
Nyheter från våra lag
FIK A-lag, 17/09 21:20 
Hockeyskola, 15/09 15:43 
FIK 05, 26/08 00:01 
FIK 05, 24/08 23:11 
FIK 08, 13/08 00:05 
 
Huvudsponsor
 
Sponsorer
 
 
Förbund