Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Team 05 - U15
Visättra Sportcenter är en av Storstockholms största idrottsanläggningar och här tränar Flemingsbergs IK team 05.

För lite mer "gott och blandat", följ oss på Instagram..
Landslagsuppdrag för Flempanspelare
2020-02-11 10:57
Filip Sitar (Slovenien) och Balint Hajas (Ungern)

Den 6 - 8 februari spelades en U15 fyrnationsturnering i Slovenien mellan grannländerna Italien, Österrike, Slovenien och Ungern. För FIK-05 innebar detta att vi fick låna ut två landslagsspelare som till vardags spelar och tränar tillsammans i Visättra men som under dessa tre dagar drog på sig varsin landslagströja för att representera varsitt landslag, Slovenien och Ungern. 


Slutresultat:

1 Österrike 3 2 0 0 1 6 

2 Slovenien 3 1 1 0 1 5 
3 Italien 3 1 0 1 1 4 
4 Ungern 3 1 0 0 2 3

Statistik och tabeller:

Nu hälsar vi Filip och Balint välkomna tillbaka till den svart-gula tröjan i Flemingsberg där de får träna och spela tillsammans för att nå framtida framgångar varsitt landslag.

Vad har hänt och vart är vi på väg?
2020-01-02 14:48

Halvvägs in i säsongen stannar vi upp, unnar oss två dagars ledighet och gör en liten avstämning av ”del 1” av säsong 19/20. Målsättningen har varit att vi ska träna mer och bättre än någon annan förening samt spela mycket matcher mot bättre motstånd. Vi har också försökt fylla kalendern med match/träning så fort vi funnit någon möjlighet till detta.

 

Seriespelet var i och med Hybridserien sportsligt varierande med en blandning av motståndare där vi både kan förlora eller vinna alldeles för lätt..!? I jakten på bra motståndare var dock kvalifikation till A-gruppen en absolut nödvändighet för att slippa upprepa den sömniga tillvaron vi hade förra säsongen i B-gruppen. Vi lyckades med kvalificeringen till A och gläds över att vi sannolikt vinner mindre ofta i år än samma tid förra säsongen!

 

Deltagande i cuper har varit flitigt. Motståndet har liknat ”Hybridserierna” där det på förhand är svårt att avgöra om motståndarna är ”bättre” eller ”sämre”. Vi anmälde vårt intresse att spela Folke Filbyte i Linköping men fick nöja oss med att stå på reservlista då deltagande lag i huvudsak blev en ”copy/paste” av deltagarlistan från säsongen innan. I stället hittade vi en annan Folke som anordnade cup och vårt senaste cupdeltagande fick då istället bli Folke Lindström Cup - AAA i Malmö som vi trots missade medaljer vill tycka vara en sportslig succé (i vår jakt på många bra matcher). Cupdeltagande (och bortamatcher) har resulterat i en del resande med många mil och timmar på vägarna, både norrut och söderut samt medfört ett antal nätter i skolsal eller på hotellrum.      

  

Vi har hittills under säsong 19/20:

  • Spelat 49 matcher totalt, 31 Vinster, 8 Oavgjorda, 10 Förluster.
  • Största vinst 27+ mål 
  • Största förlust 4- mål
  • Spelat 4 cuper (3 guld och en femteplacering).
  • Kvalificerat oss till A-gruppen i Stockholm Hockey Cup (pågår).
  • Spelat A-slutspel i DM (fjärdeplats).
  • Gjort totalt 247 och släppt in 100 mål (Snittresultat, Flempan - Resten  5-2)
  • Genomfört 209 träningstimmar (Is + Off ice) fördelat på 97 tillfällen (ej matcher).
  • Åkt 359 mil tur och retur till cup/bortamatch vilket motsvarar en resa Malmö - Kiruna tur och retur eller Huddinge till Ankara enkel resa.

 

Nu kommer vi påbörja ”del 2” av säsongen och resan fortsätter. Jakten på matcher kommer fortsätta då vi för närvarande ”endast” har 12 matcher kvar i serien samt just nu 1 träningsmatch bokad. För att fylla matchkvoten och se till så att spelarna får spela mycket hockey, kommer vi därför sannolikt behöva spela ett par cuper till innan säsongen är över (75-80 matcher per säsong är lagom om de ska lära sig spelet, säger headcoach). Resan på vägarna fortsätter och vart den slutar vet vi först i juni, men vi gissar att den kan komma att motsvara en enkel resa till Kairo eller liknande.

 

Träningar fortsätter med oförändrad intensitet, där vi tar tillvara på varje träningstillfälle för att bygga vidare för framtiden. Ordinarie säsong pågår till någonstans runt påsk, sedan tar eftersäsongsträningen vid där vi köper istider i någon/några ishallar för att möjliggöra träning fram till juni. Siktet är inställt på att nå SM nästa säsong och då kommer det att krävas att samtliga lyfter sig ett snäpp ytterligare för att vi ska nå dit. Det kan det komma dyka upp ett antal potentiellt nya spelare de kommande veckorna från Tjeckien och Tyskland (för att delta på träning, inte på match). Låter kanske galet, men nästa säsong behöver vi bli fler och vi får inte ”värva” lokalt från stockholmsregionen..

Folke Lindström Cup - AAA
2019-12-30 23:12
Flempan 05 åkte till Malmö för att leta lite okända motståndare i Folke Lindström Cup och hade en förhoppning om många bra och utmanande matcher. Två lag har vi mött ett flertal tillfällen tidigare men åtta av lagen (varav fem utländska) var för oss relativt okända så det kändes väl värt att åka 62 mil enkel resa för säsongens fjärde cupäventyr. 

Målsättningen var topp 3 men helst en ytterligare fin guldpokal att ställa i prisskåpet.. Resultatmässigt blev detta kanske inte den önskade topprestation som vi på förhand önskade men spelmässigt en turnering med många jämna och mycket bra matcher (vi var en sudden förlust från att nå semifinal). Vi tar med oss en hel del extra erfarenhet och ett kul minne från en mycket välordnad turnering och känner oss samtidigt stärkta av att vi kan vinna eller spela jämnt mot andra fantastiskt duktiga topplag. Vi slutar på en femteplats i denna AAA-cup med tio deltagande lag och gratulerar Växjö Lakers till turneringssegern!

Vi summerar cupen med följande resultat för Flempan:
FIK - Linköping HC 2-0
FIK - Växjö Lakers 3-3
FIK - HC Ocelari Trinec 3-7
FIK - SC Reichersbeuern 10-0
FIK - Karlovarsky Kraj 1-2 (Kvartsfinal, Sudden förlust)
FIK - EHC Basel 4-1

Slutplaceringar:
1. Växjö Lakers (Sverige)
2. HC Ocelari Trinec (Tjeckien)
3. IF Frisk Asker (Norge)
4. Karlovarsky Kraj (Tjeckien)
5. Flemingsbergs IK (Sverige)
6. EHC Basel (Schweiz)
7. Viggbyholms IK (Sverige)
8. Malmö Redhawks (Sverige)
9. Linköping HC (Sverige)
10. SC Reichersbeuern (Tyskland)
Tredje raka!
2019-09-23 11:33
Helgen vecka 38 åkte FIK team 05 till Örnsköldsvik för deltagande i Victor Hedman Trophy som också blev tredje cupen för laget på säsongens första sju veckor. Denna välarrangerade turnering blev också en lite tuffare utmaning än säsongens första två turneringar men trots detta lyckades vi efter en trevande inledning att spela hem säsongens tredje raka cupguld!

Resultat:
FIK - Sollentuna  2-4
FIK - Viggbyholm  2-2
FIK - Modo (röd)  5-1
FIK - Strömsbro  2-1
FIK - Modo (vit)  4-0
FIK - Nälden  8-3
FIK - Piteå  7-4
FIK - Sollentuna 4-2 (final)
 
Då var det dags igen..
2019-09-01 20:28
Augusti månads sista dag och Flempan Team 05 spelar sin andra turnering för säsongen. Denna gång bar resan av norrut till Hudiksvall för ytterligare en endagscup i kompakt format vilket vi tycker är ett perfekt upplägg för att kunna erbjuda spelarna mycket matcher till överkomliga pengar. Att åka 62 mil tur och retur, innebär också att vi får möta motståndare vi annars inte möter till vardags. Med fem 2x20 minuters matcher visade sig dock dagen bli väldigt lång och finalen var färdigspelad först vid midnatt, "bara" tre timmar försenad.. :)

Även denna helg lyckades Flemingsberg att plocka hem ytterligare en Guldpokal till Visättra sportcenter efter följande resultat:
FIK - Hudik Hockey  8-0
FIK - Brynäs IK  6-2
FIK - Bollnäs IS  3-1
FIK - Gävle GIK  9-0
FIK - Brynäs IF  12-5 (Final)

Vi har nu i augusti lyckat spela totalt 14 matcher mot diverse blandat motstånd. Allt fungerar ännu inte perfekt, men många pusselbitar börjar falla på plats och det känns som att vårt inför säsongen relativt nykomponerade lag kommer väl förberedda inför kommande äventyr. 

Nu följer ett par lugnare veckor med träning (och några matcher) innan vi 22-22 september åter åker norrut för att spela vår tredje cup för säsongen (Victor Hedman Trophy i Örnsköldsvik). Om det blir guld eller ens medalj har vi ingen aning om. Men vi vet att vi även i September kommer att spela mycket matcher (12-16 st) och att om spelarna ska lära sig SPELA hockey, behöver de också spela mycket matcher!  
Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 18/2 19:00
2 - 1  
Mån 10/2 19:30
3 - 4  
Mån 3/2 19:30
2 - 4  
Sön 2/2 15:30
4 - 2  
Tis 28/1 19:25
4 - 3  
Lör 18/1 18:00
3 - 2  
Tor 16/1 18:00
5 - 1  
Sön 12/1 17:00
1 - 0  
Ons 8/1 20:00
4 - 0  
Sön 5/1 16:30
5 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Flemingsbergs IK, 11/10 13:25 
Flemingsbergs IK, 11/09 20:43 
Flemingsbergs IK, 11/09 20:39 
Flemingsbergs IK, 20/08 18:15 
Flemingsbergs IK, 28/07 22:31 
 
Huvudsponsor
 
Sponsorer
 
 
Förbund