Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Team 05 - U15
Visättra Sportcenter är en av Storstockholms största idrottsanläggningar och här tränar Flemingsbergs IK team 05.

För lite mer "gott och blandat", följ oss på Instagram..
Uppdatering eftersäsong.
2020-03-20 10:34
Senaste uppdatering av eftersäsongsschema..
Med bakgrund av det ovissa läget pga Coronaviruset/Covid-19 behöver vi inse att det är bäst att ta dagarna lite "dag för dag". Vi är inte naiva men behöver också planera som om Covid-19 inte alls kommer påverka vår verksamhet och detta samtidigt som vi snabbt är beredda att planera om. 

Därför gäller fortfarande att eftersäsongsträningen (försäsong U16) påbörjas den 13 april och kommer sedan fortsätta fram till midsommar. Kostnad för deltagande är 2500 kr för interna spelare och 3500 kr för övriga. I händelse av att vi inte längre kommer ha tillgång till träning på is (pga att ishallen skulle kunna stängas ned), kommer också detta pris att reduceras (den största delen av kostnaden för eftersäsongsträningen är kostnaden för istider som föreningen köper). 

Intresse mailas till peter.johansson@flemingsbergsik.se  

Beroende på utvecklingen i samhället, vad som kommer vara öppet eller inte samt vad vi kommer få göra eller ej, har vi följande plan för att vara väl förberedda inför kommande säsong:
1. Träna som vanligt enligt bifogat schema (kan komma att begränsas i hur många som får delta?).
2. Skulle ishallarna stänga, fortsätter vi med enbart off-ice träning.
3. Blir det inskränkningar i antalet utövare får vi anpassa oss kanske och då kanske i mindre grupper. 
4. Får vi utegångsförbud..? Då blir det egen träning i hemmet! 

Uppdateringar kan sannolikt komma inom kort. Fram tills dess följer vi folkhälsomyndighetens rekommendationer, stannar hemma vid diverse sjukdoms symptom, håller oss på behörigt avstånd från varandra, tvättar oss ofta och noga. 

Vi kämpar vidare och håller våra nytvättade tummar för att det snart kan bli bättre!
Eftersäsong U15 (Försäsong U16)
2020-03-03 00:01
Preliminärt schema

Uppdaterad och preliminär info om eftersäsongsträningen.. 


Eftersäsongsträningen startar måndagen den 13 april och fortsätter sedan fram till midsommar (eventuellt adderas en traditionsenlig Hellweek som en härlig avslutning på en lång säsong). Onsdagar och Söndagar är vilodagar medan övriga dagar innebär träning. 


På eftersäsongen i år kommer vi välkomna externa deltagare i mån av plats. Detta då det finns många spelare som söker alternativ träning då verksamheten upphör i den förening som de spelar i till vardags. Vi ser detta som en helt ok “utfyllnad” då vi under denna period får köpa istider etc och samtidigt vill vara ett antal som är med och delar på dessa kostnader. Det är också ett trevligt inslag att blanda upp ordinarie trupp med ett antal externa “utbölingar”. Det kommer säkert också under denna tid att infinna sig ett antal internationella  “try-outs” som siktar på att ta en plats i svensk hockey i en förening med ambitioner om att tillhöra topplagen i U16 nästa säsong. De internationella spelarna kan dyka upp, komma och gå enstaka veckor under denna tid (de har lite annan logistik att fundera på). Coach Ivan hoppas dock att våra egna / svenska spelare prioriterar vår verksamhet före andra aktiviteter och själva är villiga att satsa på sin egen utveckling för att laget ska vara väl förberett inför kommande säsong.  


För deltagande till eftersäsongsträningen gäller följande prioritetsordning:

 1. Flempanspelare som avser delta i FIK kommande säsong och satsa hårt på sin egen utveckling så att FIK 05 ska kunna bli ett topplag i U16. 

 2. Tryouts från utlandet alternativt svenska klubblösa spelare.

 3. Flempanspelare som inte avser lägga den tid som krävs för att ta en plats i kommande säsongs trupp, men ändå vill fortsätta träna fram till sommaren.

 4. “Utfyllnadsspelare”, dvs de som vill förlänga sin egna säsong då den egna verksamheten upphör.


Intresseanmälan skickas till peter.johansson@flemingsbergsik.se 

Pris för deltagande, Flemingsbergsspelare 2 500 kr, Övriga 3 500 kr. 

För externa deltagare ber vi er beakta att vit följer avsiktsförklaringen och dess regelverk. Då vi tar emot externa deltagare vill vi att ni först säkerställer i nuvarande förening att det är ok att delta på vår eftersäsongsträning. Läs mer om denna; https://www.stockholmhockey.se/Forening/avsiktsforklaringen/
Landslagsuppdrag för Flempanspelare
2020-02-11 10:57
Filip Sitar (Slovenien) och Balint Hajas (Ungern)

Den 6 - 8 februari spelades en U15 fyrnationsturnering i Slovenien mellan grannländerna Italien, Österrike, Slovenien och Ungern. För FIK-05 innebar detta att vi fick låna ut två landslagsspelare som till vardags spelar och tränar tillsammans i Visättra men som under dessa tre dagar drog på sig varsin landslagströja för att representera varsitt landslag, Slovenien och Ungern. 


Slutresultat:

1 Österrike 3 2 0 0 1 6 

2 Slovenien 3 1 1 0 1 5 
3 Italien 3 1 0 1 1 4 
4 Ungern 3 1 0 0 2 3

Statistik och tabeller:

Nu hälsar vi Filip och Balint välkomna tillbaka till den svart-gula tröjan i Flemingsberg där de får träna och spela tillsammans för att nå framtida framgångar varsitt landslag.

Vad har hänt och vart är vi på väg?
2020-01-02 14:48

Halvvägs in i säsongen stannar vi upp, unnar oss två dagars ledighet och gör en liten avstämning av ”del 1” av säsong 19/20. Målsättningen har varit att vi ska träna mer och bättre än någon annan förening samt spela mycket matcher mot bättre motstånd. Vi har också försökt fylla kalendern med match/träning så fort vi funnit någon möjlighet till detta.

 

Seriespelet var i och med Hybridserien sportsligt varierande med en blandning av motståndare där vi både kan förlora eller vinna alldeles för lätt..!? I jakten på bra motståndare var dock kvalifikation till A-gruppen en absolut nödvändighet för att slippa upprepa den sömniga tillvaron vi hade förra säsongen i B-gruppen. Vi lyckades med kvalificeringen till A och gläds över att vi sannolikt vinner mindre ofta i år än samma tid förra säsongen!

 

Deltagande i cuper har varit flitigt. Motståndet har liknat ”Hybridserierna” där det på förhand är svårt att avgöra om motståndarna är ”bättre” eller ”sämre”. Vi anmälde vårt intresse att spela Folke Filbyte i Linköping men fick nöja oss med att stå på reservlista då deltagande lag i huvudsak blev en ”copy/paste” av deltagarlistan från säsongen innan. I stället hittade vi en annan Folke som anordnade cup och vårt senaste cupdeltagande fick då istället bli Folke Lindström Cup - AAA i Malmö som vi trots missade medaljer vill tycka vara en sportslig succé (i vår jakt på många bra matcher). Cupdeltagande (och bortamatcher) har resulterat i en del resande med många mil och timmar på vägarna, både norrut och söderut samt medfört ett antal nätter i skolsal eller på hotellrum.      

  

Vi har hittills under säsong 19/20:

 • Spelat 49 matcher totalt, 31 Vinster, 8 Oavgjorda, 10 Förluster.
 • Största vinst 27+ mål 
 • Största förlust 4- mål
 • Spelat 4 cuper (3 guld och en femteplacering).
 • Kvalificerat oss till A-gruppen i Stockholm Hockey Cup (pågår).
 • Spelat A-slutspel i DM (fjärdeplats).
 • Gjort totalt 247 och släppt in 100 mål (Snittresultat, Flempan - Resten  5-2)
 • Genomfört 209 träningstimmar (Is + Off ice) fördelat på 97 tillfällen (ej matcher).
 • Åkt 359 mil tur och retur till cup/bortamatch vilket motsvarar en resa Malmö - Kiruna tur och retur eller Huddinge till Ankara enkel resa.

 

Nu kommer vi påbörja ”del 2” av säsongen och resan fortsätter. Jakten på matcher kommer fortsätta då vi för närvarande ”endast” har 12 matcher kvar i serien samt just nu 1 träningsmatch bokad. För att fylla matchkvoten och se till så att spelarna får spela mycket hockey, kommer vi därför sannolikt behöva spela ett par cuper till innan säsongen är över (75-80 matcher per säsong är lagom om de ska lära sig spelet, säger headcoach). Resan på vägarna fortsätter och vart den slutar vet vi först i juni, men vi gissar att den kan komma att motsvara en enkel resa till Kairo eller liknande.

 

Träningar fortsätter med oförändrad intensitet, där vi tar tillvara på varje träningstillfälle för att bygga vidare för framtiden. Ordinarie säsong pågår till någonstans runt påsk, sedan tar eftersäsongsträningen vid där vi köper istider i någon/några ishallar för att möjliggöra träning fram till juni. Siktet är inställt på att nå SM nästa säsong och då kommer det att krävas att samtliga lyfter sig ett snäpp ytterligare för att vi ska nå dit. Det kan det komma dyka upp ett antal potentiellt nya spelare de kommande veckorna från Tjeckien och Tyskland (för att delta på träning, inte på match). Låter kanske galet, men nästa säsong behöver vi bli fler och vi får inte ”värva” lokalt från stockholmsregionen..

Folke Lindström Cup - AAA
2019-12-30 23:12
Flempan 05 åkte till Malmö för att leta lite okända motståndare i Folke Lindström Cup och hade en förhoppning om många bra och utmanande matcher. Två lag har vi mött ett flertal tillfällen tidigare men åtta av lagen (varav fem utländska) var för oss relativt okända så det kändes väl värt att åka 62 mil enkel resa för säsongens fjärde cupäventyr. 

Målsättningen var topp 3 men helst en ytterligare fin guldpokal att ställa i prisskåpet.. Resultatmässigt blev detta kanske inte den önskade topprestation som vi på förhand önskade men spelmässigt en turnering med många jämna och mycket bra matcher (vi var en sudden förlust från att nå semifinal). Vi tar med oss en hel del extra erfarenhet och ett kul minne från en mycket välordnad turnering och känner oss samtidigt stärkta av att vi kan vinna eller spela jämnt mot andra fantastiskt duktiga topplag. Vi slutar på en femteplats i denna AAA-cup med tio deltagande lag och gratulerar Växjö Lakers till turneringssegern!

Vi summerar cupen med följande resultat för Flempan:
FIK - Linköping HC 2-0
FIK - Växjö Lakers 3-3
FIK - HC Ocelari Trinec 3-7
FIK - SC Reichersbeuern 10-0
FIK - Karlovarsky Kraj 1-2 (Kvartsfinal, Sudden förlust)
FIK - EHC Basel 4-1

Slutplaceringar:
1. Växjö Lakers (Sverige)
2. HC Ocelari Trinec (Tjeckien)
3. IF Frisk Asker (Norge)
4. Karlovarsky Kraj (Tjeckien)
5. Flemingsbergs IK (Sverige)
6. EHC Basel (Schweiz)
7. Viggbyholms IK (Sverige)
8. Malmö Redhawks (Sverige)
9. Linköping HC (Sverige)
10. SC Reichersbeuern (Tyskland)
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Flemingsbergs IK, 13/03 16:07 
Flemingsbergs IK, 04/03 14:54 
Flemingsbergs IK, 03/03 12:34 
Flemingsbergs IK, 11/10 13:25 
Flemingsbergs IK, 11/09 20:43 
 
Huvudsponsor
 
Sponsorer
 
 
Förbund