Team 06
Visättra Sportcenter är en av Storstockholms största idrottsanläggningar (framförallt den trevligaste) och här tränar Flemingsbergs IK.

Välkommen till Team 06.
CupGuld!
2017-09-20 11:33

Det blev en solig söndag i september!

I söndags åkte team 06 iväg på försäsongs cup i Nyköping. Samlingen var 07:30 i Nyköping vilket betydde att alla fick ställa klockan tidigt och sätta sig i bilen. Väl på plats var alla pigga och peppade. Grundspelsmatcherna låg relativt tätt i tid och fokus var som vanligt på uppvärmning och match. Det gick bra alla spelade ett fantastiskt lagspel och när det klockan 20:30 på kvällen var dags för final var det ett gäng ganska trötta spelare vi hade. Trots detta samlar dessa 11 åringar ihop sig och spelar, kanske inte sin bästa hockey, men bra, och tillräckligt bra för att vinna. Team 06 vinner alla sina matcher med totalt 60 – 2 i målskillnad. Ett extra tack till Ebba som gjorde en fantastisk insats som målvakt i sin första cup i FIK färgerna. Saknad var också vår ”gamla” målis Elliott som tyvärr inte kunde följa med på den här cupen. Det är tur att vi har fler cuper inbokade :)

Nu laddar vi för seriespelspremiär med flera inbokade träningsmatcher.

Go Flempan!

Helgens vinster..
2017-09-04 23:24
Säsongen har nu dragit igång på allvar och FIK 06 har börjat få upp ångan. Säsongen började lite segt med en träningsmatch (i juli) mot kanadensiska Cowboys där vi dominerade totalt de fem första minuterna och sedan uttröttade inte riktigt hängde med resterande 35. Nästa match blev Järfälla borta där vi förlorade med uddamålet men kunde ändå ta med oss att spelet åter började ta form samt orken i benen började återfinnas. Match nr tre blir en trevlig seger mot AIK hemma i Visättra med 5-0 och FIK 06 är åter på rätt spår! Med denna inledning känns det inte mer än rätt att på söndagen ta sig an två tuffa matcher med några timmars mellanrum.

Först ut AIK borta i Ritorp, en match som kunde slutat annorlunda än den 5-3 seger det blev till slut. AIK tilldömdes en straff i slutet då Flempan leder med 4-3 som först döms som mål men sedan helt korrekt (tycker vi) döms bort. Sista målet i öppen kasse. Se slutminuterna.

Nästa match är vi uppvärmda och redo för att ta oss an Täby. Inledningen av matchen är fantastisk med bra spel från våran sida och då även mestadels i Täbys zon. Trots detta är mardrömsstarten ett faktum och Täby har på något sätt lyckats ta en 3-0 ledning på kort tid!? Täbys lycka blir dock kortvarig och Flempan vänder snabbt på steken. 0-3 blir snabbt 7-3 innan matchen spelas av och slutar med en 8-6 seger till Flempan. Se matchen.

AIK - Flempan 3-5
Flempan - Täby 8-6

Vi kommer försöka fortsätta med Livesändning av matcher även om YouTube kan protestera emellanåt och kan skapa ljudproblem (av upphovsrättsliga skäl ogillar YouTube musik i ishallarna). Följ sändningarna här!
Säsongsstart!
2017-08-12 10:07

Nu är det snart dags för säsongens första is-pass.

Vi sätter tonen direkt och kör dubbelpass med is och fys. Vi ses på måndag klockan 16:00!

Sommarträning / aldrigvila och välkomna!
2017-06-30 12:55

Fler bilder (+3) >>

När nu avslutningar och midsommarfiranden är över så jobbar team 06 vidare. Det är just nu fys som gäller. Teamet kör träget vidare med några korta veckors uppehåll där de flesta åker i väg för att röra på sig på en annan plats - sol och bad och/eller för en del en ishall i en annan stad eller i ett annat land. Vi kommer tillbaka i augusti med fyllda depåer och som vanligt drar säsongen igång med ett brak. Vecka 32 är en uppstartsvecka som ger ”lagom” mycket is i benen inför både cuper och seriespel.

Vi vill också passa på att varmt välkomna våra nya spelare Marcus, Emil och Macish. Även Peter & Stepan har hittat hit och sist men inte minst Elias.

Nu hoppas vi på sol och en varm sommar.

Säsongens sista seger!
2017-05-08 23:53
Flempan team 06 syr ihop tävlingssäsongen 16/17 med en avslutande hemmamatch mot Värmdö Hockey (på bortais i Stortorpshallen).

Matchen spelades 2 x 20 minuter med U12 regler, dvs med tacklingar och 2 minuters utvisningar. Det märktes direkt att det fanns åtskilliga 05-matcher i bagaget och att det mer fysiska spelet inte var något att bekymra sig över. Inte heller de för dagen lite nya och oprövade positionerna visade sig vara något att behöva grubbla över. Matchen får sammanfattas som en mycket välspelad tillställning där Flempan  vann med 9-5.

Kort sammanfattning av säsong 16/17:
30 matcher
26 vinster
2 oavgjorda
2 förluster
258 gjorda mål
43 insläppta mål

Nu kämpar vi vidare med träningar på is månaden ut och växlar upp med ytterligare en dos av fys innan spelarna får ett litet sommarlov.
Sön 17/9 20:00
Sön 17/9 17:50