Team 06
Visättra Sportcenter är en av Storstockholms största idrottsanläggningar (framförallt den trevligaste) och här tränar Flemingsbergs IK.

Välkommen till Team 06.
Tumba Challenge Cup 2018 U12
2018-04-17 10:13
*fler bilder under galleri

Nu är helgen över och vi har spelat vår sista cup säsongen 17/18!


Det var en riktig kraftmätarcup där det bara var riktigt bra lag som deltog. Lördagen bjöd på fantastiskt soligt väder och även om vi hade ett ytti pyttigt omklädningsrum och grusarnasgång in i ishallen så var det ett inget som gjorde någon skillnad för humöret som var på top hos våra spelare. Under dagen fick vi, det soliga vädret till trots, inte riktigt till vårat spel. Vi vann 2 av 3 matcher och vi fick när kvällen kom packa ihop som 2:a i vår grupp och Täby blev vår grupps vinnare. Söndagsmorgon innebar kvartsfinal och samling vid sju. Det kändes som om det fanns lite revanschkänsla i luften, och det var lite ett annat lag som klev ut på isen. Våra killar gick in och gjorde en mycket bra match och vann mot SSK med 9-4. Nu var vi vidare till semifinal och där skulle vi möta ett Tjeckiskt mycket skridskostarkt lag. Tyvärr kunde vi inte ta hem vinsten den här gången utan matchen slutar 5-1. Detta innebar ett par timmars väntan innan det var dags för matchen om 3:e eller 4:e platsen. Vi gjorde en bra match och vann den med 5-1. Det innebar att vi fick en bronsplats och kunde ändå packa våra backar med en pokal att ta med hem.


Den här gången räckte vi inte hela vägen fram men en värdig tredjeplats plockar vi med oss och vi vet nu vad vi måste slipa på för att bli bättre.


Det börjar vi med på tisdag och står självklart på is till en bit in i juni.


Vi tackar Tumba för en mycket väl genomförd cup och vi säger grattis till Täby som tog silverplatsen men även tog in ett underläge på 3-0 till 3-3 i finalen mot Tjeckiska laget, riktigt bra jobbat.


Vårens nyheter!
2018-04-13 16:22

Vi är jätteglada att få presentera vårt nytillskott på tränarsidan Thomas Grahn.

Thomas har en lång och gedigen tränarerfarenhet och har A-lag och årgång 2001 som några av sina stopp på vägen. Thomas är en mycket engagerad och kunnig tränare med både praktisk erfarenhet och utbildning. Han ställer höga krav och ibland, när engagemanget tar över hörs han hela vägen till Tumba ;-)

Vi är nu beredda att höja ribban ytterligare och vi tror att Thomas erfarenheter och kunskap kommer att komplettera övriga tränarstaben så att laget utmanar sig än mer. Redan nu under eftersäsongen kommer Thomas kliva på isen vid några tillfällen för att lära känna och lära kännas. Vi välkomnar honom!

 

Nu har vi kommit fram till eftersäsongen. Från nästa vecka drar vi igång med officiell eftersäsongsträning och vi har is-pass tisdag, fredag och söndag. (se kalender) Söndagsträningen kommer dessutom vara två timmar varav den första timman blir allmis med möjlighet att köra lite extra.

Vi kommer även ha fys minst en dag i veckan, vilken eller vilka dagar det blir kommer att uppdateras kontinuerligt i kalendern. Så kalendern är ett viktigt redskap för att hålla en riktig Flempanfamilj uppdaterad ;-)


Vi jobbar också på att hitta en passande lokal för laget att köra lite innebandyträning i under våren. Så fort vi vet mer så kommer vi gå ut med den informationen.


För alla er som är intresserade av att gå på eftersäsongsträning hos oss så är priset: 2750kr för externa och 2500kr för interna. Vi gillar att få mäta lite kraft utom match ibland med externa spelare och det är ett väldigt bra sätt att mötas över laggränserna.


Vi kommer under våren presentera hela vår ledarstab och även våra lagmedlemmar lite mer personligt här på hemsidan. Följ oss gärna på Instagram också där vi heter fikteam06.

Det var allt för idag.


//Flempans äldre ;-)


Happy News!
2018-01-21 18:35

Happy news!

Då har vi fått klartecken att eftersäsongen kommer att vara i Visättra Sportcenter.

Det här är mycket glädjande nyheter för oss i Flempan och vi öppnar nu upp för intresseanmälan för eftersäsongen. Vi kommer ha ett liknande upplägg som tidigare år med 3 is-pass/vecka april ut och 2 is-pass/vecka maj ut kanske tom fram till midsommar. (Detta med reservation för ändringar i samband med istidsinköp). Vi kommer även att ha fys-träning en dag i veckan för vår årskull.

Anmälan är öppen för alla både intern och extern och vi välkomnar alla att anmäla sig.

Intresseanmälan görs: här!

Prisfrågor kan vi tyvärr inte svara på än men kommer ut information så fort vi kan!

Välkomna!

Guld i Nordic Youth Trophy
2018-01-07 19:28
Vinnarlaget som aldrig någonsin sett en silvermedalj..
Flemingsbergs IK team 06 spelade i helgen Nordic Youth Trophy i Värmland, Sveriges största turnering för U12! Full pott i grundspelet och plus 40 i målskillnad förde Flempan direkt till en semifinalplats i A-slutspelet där obesegrade Skövde IK stod för motståndet. I finalen mötte vi duktiga lokalkonkurrenten Tumba som i cupen förstärkt truppen ytterligare med några duktiga spelare från Tullinge för att få ihop till 15 spelare. Finalmatchen slutade med en 7-5 seger för Flemingsberg som av totalt 36 lag blev nummer ett och tog hem A-guldet. 

Mycket starkt jobbat av ett lag som alltid åker med samtliga spelare (en spelare med sent påkommet förhinder) och sedan i cupen låter samtliga spelare spela lika mycket oavsett motstånd eller resultat på tavlan. I Fik 06 levererar samtliga spelare (både framåt och bakåt) och toppen blir allt bredare för varje dag som går.. 
Vinst i Stora coop cup Enköping
2018-01-04 15:24
FIK Team 06

Så var det återigen dags för Team 06 att ge sig ut i landet för cup. Den här fredagen i december bar kosan till Enköping och Stora COOP Cup.

Många klev upp tidigt och packade bilarna för att i kolmörker åka den dryga timman till Enköping och samling klockan 07:20. Och helt i Flempananda så var nästan alla på plats strax efter sju. Första matchen gick av stapelt 08:20 och vi mötte ett mycket taggat Säters IF. Just i den här matchen spelade vi kanske inte vår bästa hockey och några av spelarna behövde klia sömnen ur ögonen, och när slutsignalen ljöd var resultatet 2-2 efter att Säters målvakt storspelat. Dagen fortskred och efter en ganska försiktig inledning på dagen gick nu spelarna från klarhet till klarhet. Efter två matcher till i grundspelet som resultatmässigt blev exakt lika med 5-1 i vinst för Flempan. Så var det dags för slutspel.

Våra målisar och utspelare gjorde ett fantastiskt jobb och vann hela cupen.

Vi kan inte annat än gratulera dessa killar och tjej 😊 som sliter och tränar och har mycket roligt tillsammans! Vi tackar också Enköpings SK för en jättetrevlig cup som till mestadel för oss genomfördes i en splitter ny ishall, fantastiskt.

Nu kommer vi packa våra väskor och ge oss iväg till Värmland för Nordic Youth Trophy.


Spelade matcher
Lör 24/3 13:00
13 - 1  
Tor 22/3 18:00
5 - 2  
Lör 10/3 12:00
6 - 3  
Ons 21/2 18:30
1 - 5  
Lör 17/2 17:00
6 - 2  
Lör 10/2 14:10
4 - 8  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Flemingsbergs IK, 24/03 11:37 
Flemingsbergs IK, 20/03 21:35 
Flemingsbergs IK, 09/03 11:13 
Flemingsbergs IK, 05/11 20:27 
Flemingsbergs IK, 19/09 10:05 
Flemingsbergs IK, 09/08 21:40 
 
Huvudsponsor
 
Sponsorer
 
 
 
Förbund