Team 06
Visättra Sportcenter är en av Storstockholms största idrottsanläggningar (framförallt den trevligaste) och här tränar Flemingsbergs IK.

Välkommen till Team 06.
Happy News!
2018-01-21 18:35

Happy news!

Då har vi fått klartecken att eftersäsongen kommer att vara i Visättra Sportcenter.

Det här är mycket glädjande nyheter för oss i Flempan och vi öppnar nu upp för intresseanmälan för eftersäsongen. Vi kommer ha ett liknande upplägg som tidigare år med 3 is-pass/vecka april ut och 2 is-pass/vecka maj ut kanske tom fram till midsommar. (Detta med reservation för ändringar i samband med istidsinköp). Vi kommer även att ha fys-träning en dag i veckan för vår årskull.

Anmälan är öppen för alla både intern och extern och vi välkomnar alla att anmäla sig.

Intresseanmälan görs: här!

Prisfrågor kan vi tyvärr inte svara på än men kommer ut information så fort vi kan!

Välkomna!

Guld i Nordic Youth Trophy
2018-01-07 19:28
Vinnarlaget som aldrig någonsin sett en silvermedalj..
Flemingsbergs IK team 06 spelade i helgen Nordic Youth Trophy i Värmland, Sveriges största turnering för U12! Full pott i grundspelet och plus 40 i målskillnad förde Flempan direkt till en semifinalplats i A-slutspelet där obesegrade Skövde IK stod för motståndet. I finalen mötte vi duktiga lokalkonkurrenten Tumba som i cupen förstärkt truppen ytterligare med några duktiga spelare från Tullinge för att få ihop till 15 spelare. Finalmatchen slutade med en 7-5 seger för Flemingsberg som av totalt 36 lag blev nummer ett och tog hem A-guldet.

Mycket starkt jobbat av ett lag som alltid åker med samtliga spelare (en spelare med sent påkommet förhinder) och sedan i cupen låter samtliga spelare spela lika mycket oavsett motstånd eller resultat på tavlan. I Fik 06 levererar samtliga spelare (både framåt och bakåt) och toppen blir allt bredare för varje dag som går..
Vinst i Stora coop cup Enköping
2018-01-04 15:24
FIK Team 06

Så var det återigen dags för Team 06 att ge sig ut i landet för cup. Den här fredagen i december bar kosan till Enköping och Stora COOP Cup.

Många klev upp tidigt och packade bilarna för att i kolmörker åka den dryga timman till Enköping och samling klockan 07:20. Och helt i Flempananda så var nästan alla på plats strax efter sju. Första matchen gick av stapelt 08:20 och vi mötte ett mycket taggat Säters IF. Just i den här matchen spelade vi kanske inte vår bästa hockey och några av spelarna behövde klia sömnen ur ögonen, och när slutsignalen ljöd var resultatet 2-2 efter att Säters målvakt storspelat. Dagen fortskred och efter en ganska försiktig inledning på dagen gick nu spelarna från klarhet till klarhet. Efter två matcher till i grundspelet som resultatmässigt blev exakt lika med 5-1 i vinst för Flempan. Så var det dags för slutspel.

Våra målisar och utspelare gjorde ett fantastiskt jobb och vann hela cupen.

Vi kan inte annat än gratulera dessa killar och tjej 😊 som sliter och tränar och har mycket roligt tillsammans! Vi tackar också Enköpings SK för en jättetrevlig cup som till mestadel för oss genomfördes i en splitter ny ishall, fantastiskt.

Nu kommer vi packa våra väskor och ge oss iväg till Värmland för Nordic Youth Trophy.

CupGuld!
2017-09-20 11:33

Det blev en solig söndag i september!

I söndags åkte team 06 iväg på försäsongs cup i Nyköping. Samlingen var 07:30 i Nyköping vilket betydde att alla fick ställa klockan tidigt och sätta sig i bilen. Väl på plats var alla pigga och peppade. Grundspelsmatcherna låg relativt tätt i tid och fokus var som vanligt på uppvärmning och match. Det gick bra alla spelade ett fantastiskt lagspel och när det klockan 20:30 på kvällen var dags för final var det ett gäng ganska trötta spelare vi hade. Trots detta samlar dessa 11 åringar ihop sig och spelar, kanske inte sin bästa hockey, men bra, och tillräckligt bra för att vinna. Team 06 vinner alla sina matcher med totalt 60 – 2 i målskillnad. Ett extra tack till Ebba som gjorde en fantastisk insats som målvakt i sin första cup i FIK färgerna. Saknad var också vår ”gamla” målis Elliott som tyvärr inte kunde följa med på den här cupen. Det är tur att vi har fler cuper inbokade :)

Nu laddar vi för seriespelspremiär med flera inbokade träningsmatcher.

Go Flempan!

Helgens vinster..
2017-09-04 23:24
Säsongen har nu dragit igång på allvar och FIK 06 har börjat få upp ångan. Säsongen började lite segt med en träningsmatch (i juli) mot kanadensiska Cowboys där vi dominerade totalt de fem första minuterna och sedan uttröttade inte riktigt hängde med resterande 35. Nästa match blev Järfälla borta där vi förlorade med uddamålet men kunde ändå ta med oss att spelet åter började ta form samt orken i benen började återfinnas. Match nr tre blir en trevlig seger mot AIK hemma i Visättra med 5-0 och FIK 06 är åter på rätt spår! Med denna inledning känns det inte mer än rätt att på söndagen ta sig an två tuffa matcher med några timmars mellanrum.

Först ut AIK borta i Ritorp, en match som kunde slutat annorlunda än den 5-3 seger det blev till slut. AIK tilldömdes en straff i slutet då Flempan leder med 4-3 som först döms som mål men sedan helt korrekt (tycker vi) döms bort. Sista målet i öppen kasse. Se slutminuterna.

Nästa match är vi uppvärmda och redo för att ta oss an Täby. Inledningen av matchen är fantastisk med bra spel från våran sida och då även mestadels i Täbys zon. Trots detta är mardrömsstarten ett faktum och Täby har på något sätt lyckats ta en 3-0 ledning på kort tid!? Täbys lycka blir dock kortvarig och Flempan vänder snabbt på steken. 0-3 blir snabbt 7-3 innan matchen spelas av och slutar med en 8-6 seger till Flempan. Se matchen.

AIK - Flempan 3-5
Flempan - Täby 8-6

Vi kommer försöka fortsätta med Livesändning av matcher även om YouTube kan protestera emellanåt och kan skapa ljudproblem (av upphovsrättsliga skäl ogillar YouTube musik i ishallarna). Följ sändningarna här!