Team 07
Visättra Sportcenter är en av Storstockholms största idrottsanläggningar (framförallt den trevligaste) och här tränar Flemingsbergs IK.

Välkommen till Team 07.
Träningsmatch med hög spänning!
2018-04-16 18:16
Kort referat:
Vi ställde upp med 4 08:or, och matchen gick i goda vänners lag, utan sekretariat och matchklocka.
Tillfället inbjöd till nya formationstest, bl a Artjom på backen. Matchen var spelmässigt jämn, och böljade fram och tilllbaka.
Slutresultat 5-5.
Att vi lyckades  kvittera sent i matchen ska tillskrivas enkom vår store taktiker som drog jokern ur vänster flempan-jacka-ärm.
Vi låg under med 2-5 med X min kvar.
När matchen i princip var över, och vaktmästaren hade börjat varva upp ismaskinen, och vi var fortfarande ett mål efter, då ljuder en avgrundsstämma som tagen från helvetet:
TA UT MÅLVAKTEN!!!
Chockverkan uppstår.
 Med sex man på plan vräker sig Fenix fram och trycker in pucken, medan saftblandaren står och skriker gult. Domaren blåser av och 10 jublande gulklädda omfamnar varann.

Tullinge tränare kan bara spontant krama om Per och gratulera. De vitklädda lommade ut undrandes vad som hände, men tror att de dock var nöjda att få 5-5 mot sin ökända granne.

Obesegrade i säsongens sista cup, way to go Team-07!
2018-04-09 22:54

Då var det dags att sätta sig i bilarna och fara upp till Gävle. Påsklovets sista helg men full uppslutning av hela laget. En del tappra föräldrar och barn körde upp på morgonen medan andra hade ordnat övernattning dagen innan. Teamets andra cup för denna säsong och resultatet från föregående cup i Bollnäs fanns färskt i minnet.  Bollnäscupens resultat gav självförtroende men också funderingar. Var vi verkligen så bra? Eller kommer det lite tuffare motståndet vi ska möta i Gävle att punktera vårt spel ?

 All eventuell oro var onödig! Första matchen mot Järfälla slutade med 6-0 i vinst och spelet kändes stabilt. Efter en liten längre paus, med lunch och vätskepåfyllnad så var det dags att möta det lag vi redan i förväg förstod skulle bli en svår nöt att knäcka: Trångsund. Matchen började i otroligt högt tempo och det skapades chanser för båda lagen. Trånkan fick första målet, men Flempan kvitterade mindre än en minut senare.  I andra period tog Flempan ledningen med 2-1 och 7 min in i perioden stod det 3-1. Trångsund satte nu hård press och lyckades hämta hem två mål. Matchen slutade 3-3 och båda lagen kämpade tappert till slutsignalen. Matchen tog ordentligt på krafterna och det behövdes rejäl påfyllning med energi.

Flemingsbergs IK – Järfälla HC  6 – 0
Flemingsbergs IK - Trångsund IF  3 – 3


Eftermiddagens tredje och näst sista match, blev till att börja med en rörig historia. Det märktes att vårt gäng var trötta och lite ofokuserade, mycket solokörningar och lite passningsspel i första perioden. Huge körde tufft och hade en jätteduktig målvakt. Först i andra period fick vi ordning på spelet och 3 min in i andra period fick vi in första målet. Sedan var det kamp in i det sista och Huge plockade ut sin målvakt i slutminuten, en chans vi inte försatte utan 15 sekunder innan slutsignal satt 0-2 målet i tom målbur.

IK Huge – Flemingsbergs IK  0 - 2


I paus började både föräldrar och spelare spekulera i om vi skulle vinna sista matchen och hur många mål vi måste göra för att vinna hela cupen.  Vår coach Per försökte få spelarna att först och främst få sig vätska och energi till sista matchen och fokusera på vårt spel och inte på mål. Trångsund hade levererat mot Järfälla med slutresultatet 1-11 till Trånkan.  Vi skippade matematiken och konstaterade bara att vi måste vinna och gärna göra många mål. Sagt och gjort, teamet öste in puckar mot mål och det kändes som om det fanns hur mycket energi som helst kvar, trots att det nu började bli sent. Flempan tog hem segern mot SK Iron med 1 – 7.
SK Iron - Flemingsbergs IK  1 – 7


Dusch, energipåfyllnad (hamburgare) och packa bilarna. Sedan var det dags att kolla in sista matchen, Huge mot Trångsund. Målskillnaden var nu lika mellan Trångsund och Flemingsberg så det krävdes en förlust av Trångsund för att vi skulle ta hem cupen. Huge kämpade tappert och i periodvilan så ledde Trångsund bara med 1 mål. Hoppet levde alltså fortfarande. 2 min in i andra period så ökade ledningen välförtjänt med 2-0. Men i slutet såg det ut som Huge hade fått ny energi  (och några utvisningar till sin favör) så  med nästan exakt 1 min kvar så fick Huge in ett mål (2-1). Sista sekunderna så ser det (i varje fall i våra ögon) ut som om Trånkan är lite pressade. Slutresultatet blir vinst till Trångsund och det får vi säga var välförtjänt! Vårt gäng var glada och tjoade och dansade vid prisutdelningen. Silverpokalen fick vandra runt mellan spelarna och vi överröstade nästan vinnarlaget med vår show. Trötta men mycket nöjda startade nu en sen hemfärd mot Stockholm. Tack alla spelare, ledare och tappra supportande föräldrar för en supertrevlig cuplördag.


 Nu laddar vi om för eftersäsongsträning och träningsmatcher. 

Flempans Team-07 övertygande cupvinnare i Bollnäs IS U-11 cupen.
2018-03-26 00:01
Team-07 levererar!

Vi åkte till Hälsingland för att delta i Bollnäs IS U-11 cupen med en liten men naggande god trupp. Med 9 utespelare och 1 målvakt och med minutiöst koll på vätskeintag, frukt- och matintag så levererade det här gänget 37 mål med 4 insläppta på 4 matcher. Bollnäs IS, Falun, Sundsvall och Vallentuna Rangers, en efter en föll de. Vilken fokus, disciplin, och i varje byte så gav alla 100%.

Under dagen hann vi även med en promenad i lantlig miljö där våra Stockholmskillar tjoade glatt till hästar och andra udda element för storstadskillar. Per gick kort igenom vad man bör och inte bör stoppa i sig som idrottsutövare, lärorikt för alla en sådan här dag!

Vilket jäkla bra gäng!!!

Flemingsbergs IK – Bollnäs IS                          8 – 0

IF Sundsvall Hockey – Flemingsbergs IK           1 – 8

Flemingsbergs IK – Vallentuna Rangers            5 – 2

Falu IF – Flemingsbergs IK                            1 – 16

Väl genomförda slutmatcher på seriespelet!
2018-03-18 18:46

Flemingsbergs Team-07 avslutar seriespelet för denna säsong med två heta matcher. I torsdags var det Segeltorp IF som stod för moståndet. Matchen utfördes med beröm godkänt. Vi hittar våra positioner och allt det vi tränat på, t ex börjar attacktriangeln nu ge resultat även i matchspelen. Flempan höll i taktpinnen och slutresultatet 10-2 till vårt gäng kändes rättvist.


Den absolut sista seriespelsmatchen stod mot Södertälje SK. Det var lite extra spännande då vi förra gången åkte på en förlust och gänget ville idag visa att de kunde betydligt bättre. Matchen började mycket jämnt och det fanns inte utrymme för misstag. Inget av lagen gav sig en millimeter! Första målet gick till Flempan, och vid halvtid stod det 1-1. Spännande värre, för spelare och föräldrar! En bit in i andra halvlek tog Flempan ledningen igen med 2-1 och Södertälje såg lite skakade ut i sitt spel. Slutet på matchen blev mycket fram och tillbaka med chanser för båda lagen. Södertälje kvitterade och nyttjade sedan våra misstag och tog ledningen med 2-3. Tyvärr släppte vi in ytterligare ett mål i slutet, men mycket bra jobbat av hela truppen! Det var ingen lätt match vi gav Södertälje och Per var mycket nöjd med hur vi kämpade in i det sista och berömde alla för den utveckling som skett framför allt under de sista månaderna!


Nu är det dags att ladda om batterierna för de cuper, träningsmatcher, påskcampen och framför allt den otroligt viktiga eftersäsongsträningen. På fredag åker laget till Bollnäs för att äntligen få möta lag utanför Stockholmsområdet.


Bra kämpat alla spelare, ledare, föräldrar som ställer upp och inte minst vår tränare Per Qvarnström!


Flemingsbergs IK  -  Segeltorps IF    10 – 2
Flemingsbergs IK  -  Södertälje SK    2 – 4

Team-07 forsätter att leverera!
2018-03-11 21:39

Första mötet mot IFK Salem för denna säsong. Det var ett avslappnat gäng i omklädningsrummet, och det känns som om vi fått bra rutiner kring hur vi laddar upp inför matcherna. Flempan tog kommandot direkt i matchen och det dröjde inte länge förrän de första målen satt. Vid periodvilan stod det 0-3 och vårt gäng var definitivt det mest spelförande laget. Matchen fick en något stökig karaktär men både ledare och spelare peppade laget att inte tappa humöret utan försöka fokusera på vårt eget spel och spela bra hockey. Slutresultatet blev 1-6. Nu blir det till att ladda om och avsluta säsongens sista matcher mot Segeltorp och Södertälje med flaggan i topp.


IFK Salem – Flemingsbergs IK   1 - 6

Spelade matcher
Lör 12/5 11:00
Sön 15/4 13:00
5 - 5  
Lör 7/4 18:00
1 - 7  
Lör 7/4 15:50
0 - 2  
Lör 7/4 13:40
3 - 3  
Lör 7/4 10:00
6 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Flemingsbergs IK, 24/03 11:37 
Flemingsbergs IK, 20/03 21:35 
Flemingsbergs IK, 09/03 11:13 
Flemingsbergs IK, 05/11 20:27 
Flemingsbergs IK, 19/09 10:05 
Flemingsbergs IK, 09/08 21:40 
 
Huvudsponsor
 
Sponsorer
 
 
 
Förbund