Team 07
Visättra Sportcenter är en av Storstockholms största idrottsanläggningar (framförallt den trevligaste) och här tränar Flemingsbergs IK.

Välkommen till Team 07.
Härlig start på nya året!
2018-01-15 13:30
Straff och Arvid levererar!

Då var det dags för nytt år och nya utmaningar. I helgen var första matchen för året på bortaplan mot Huddinge. Det var två taggade lag som ställdes mot varandra på isen och efter att matchen vägt fram och tillbaka en stund så petade Flempan in första målet. Huddinge höll nästan jämna steg men våra killar var hela tiden lite snabbare på pucken och slutresultatet blev rättvist 3-6 till Flempan. Det kändes härligt med en vinst då 2017 avslutades med en tuff förlust mot Södertälje.

Nu ser vi fram emot de matcher som återstår av seriespelet, men vi börjar redan nu planera för de cuper och träningsmatcher vi ska göra under våren. Första cupen är bokad, Huge vårcup den 7 april i Gävle.

Huddinge IK vit - Flemingsbergs IK     3-6

Jämn och spännande bortamatch
2017-12-05 18:06

Helgens bortamatch i Värmdö blev en jämn och spännande tillställning. Värmdö startade starkt och fick snabbt en 2 målsledning, men killarna tappade inte modet, humöret eller kämparglöden. I andra perioden hade vi återtagit lite av initiativet och det stod lika 2-2. Matchen vägde fram och tillbaka och Flempan hade ett par riktiga chanser där motståndarmålets stolpar klingade högt i hela hallen. Det kunde ha gått åt båda hållen men slutresultatet blev tyvärr en förlust med 3-2. Vi lär oss och tar med både vad vi kan lära som lag men även vad vi kan arbeta med mer individuellt. En rolig, jämn och lärorik match!

Värmdö HC Svart – Flemingsbergs IK  3 - 2

Tuff och jämn match i Tullinge
2017-11-27 22:41

I helgen tog sig Flempans 07-gäng till Tullinge. Efter noggrann genomgång i omklädningsrummet så gick ett mycket taggat och hungrigt gäng ut på isen. Team-07 höll i början sina positioner och satte ett hårt tryck på Tullinge, och de första två målen var till Flempans favör. Tullinge jobbade sig in i matchen, och då tröttheten smög sig på våra spelare så arbetade sig Tullinge in i matchen. 3-3 känns som en rättvis siffra och det såg stundtals mycket bra ut, gällande hur spelarna höll sina positioner och lät pucken jobba. Mindre misstag tar vi med oss men i det stora hela så var både spelare och ledare nöjda.

Tullinge TP HC - Flemingsbergs IK  3-3

Sviten av hemmasegrar obrutet på hemmaplan
2017-11-20 14:35

I söndags hälsade team-07 MB-Hockey välkomna till Visättra ishall. Det var två taggade gäng som ställdes mot varandra på isen. Många bekanta ansikten då några av både ledare och spelare tidigare spelat i Mälarhöjden-Bredäng. Matchen hölls i god stämning och båda lagen gjorde sitt bästa. Flempan hade lite svårt att hålla positionerna, det blev lite mycket soloåkningar och egna utflykter. Slutresultatet blev dock 5-2 till Flempan och vi tar med oss erfarenheterna till träningarna och nästa match.

Flemingsbergs IK -  MB Hockey  5-2

Lagets utveckling börjar synas i matchspelet
2017-11-13 11:54

Då har vi nått mitten av säsongen och det vi tränat på och pratat om vid matcherna börjar visa resultat. I veckan som var så körde vi i vanlig ordning skridskopass men vi adderade också lite skotträning på is. Segeltorp ställde upp med ett skridskostarkt lag som aldrig gav upp och kämpande intensivt in i det sista. Vi har nu börjat förstå och hitta våra positioner, men har även lyckats få in att vi kan byta positioner vid behov. Fördelarna med att låta pucken jobba, passa och finnas på rätt plats börjar bli tydligare för hela laget. Flempan höll hårt tryck på Segeltorp under hela matchen, och trots att den klassiska svackan inföll i början av 2:a period med trötthet och lite tunnelseende hos killarna så lyckades Per få killarnas uppmärksamhet på hur viktigt det är att vi behåller farten på skridskorna och passningsspelet matchen ut.

Nu försöker vi utveckla och behålla det vi lärt oss i veckan!

Segeltorps IF – Flemingsbergs IK     1-11