SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Team 05 - U16
Visättra Sportcenter är en av Storstockholms största idrottsanläggningar och här tränar Flemingsbergs IK team 05.
 
För lite mer "gott och blandat", följ oss på Instagram..
Tack för allt!
2021-04-12 10:42

Allting har ett slut, så även FIK 05s resa.. 

 

Många år, träningstimmar, spelare och ledare har passerat i vår verksamhet som varit kantad av både med och motgångar. Vi säger idag tack till alla som varit med och vill då även inkludera föräldrar, mor- och farföräldrar, sponsorer, vaktmästare, motståndare och alla andra som hjälpt oss på vår resa.  

 

I går genomfördes det sista träningspasset med 05-laget som startade sin verksamhet för ca 10 år sedan. Vårt recept för framtida framgångar har alltid varit enkelt, "träna mer och bättre än alla andra" och för de spelare som haft ork, intresse och egen vilja till utveckling, har detta "koncept" varit oslagbart.  Nu är dock denna resa slut och nya äventyr väntar för samtliga spelare. I Flemingsberg har spelarna en veckas ledighet för att sedan  återstarta med J18s försäsongsträning måndag den 19/4 med fysträning i Visättra. 

 

Tack för oss!

 

/ FIK 05 

Lägesrapport
2021-02-27 22:41

Matchsäsong 20/21 ser i dagsläget ut att vara över.. Senaste matchen mot Djurgården blev årets första men kanske också den sista någonsin för Team 05. Spelarna kommer efter denna säsong lämna ungdomsåren bakom sig och påbörja sina juniorsäsonger i antingen Flemingsberg eller hos någon annan förening. Även om resan i FIK 05 börjar närma sig sitt slut, kommer vi, med eller utan matcher att köra hårt ända in i kaklet! Vi tränar på lika oförtröttligt som tidigare, 6 dagar i veckan med fys- och isträningar. Den här säsongen är vi vana med tvära kast med nya förutsättningar var och varannan dag. Vem vet, kanske blir det match snart igen?


Just nu har FIK 05, egen fysträning innan eller efter varje isträning och vi fortsätter enligt samma schema som tidigare (snabbhet, styrka, kondition.. repetera). Isträningarna genomför vi tillsammans med J18 och vi fortsätter så länge som isen finns kvar i Visättra. Om isen ligger kvar till och med vecka 13 eller 16 är idag inte helt klart, men så länge isen finns kvar i vår egna arena så lever Team 05 vidare. 


Från vecka 14 eller 17 tar Robban i J18 över ansvaret helt och hållet påbörjar eftersäsongsträning / försäsongsträning för tidigare 05- samt övriga J18 spelare. Från vecka 17 kommer J18 mestadels fokusera på fysträning men också ha isträningar i Segeltorpshallen. Förhoppningsvis ser det ljusare ut i samhället denna tid så vi kan ta emot hemvändare samt ytterligare try-out spelare.. Vet du någon som behöver träna mer och bättre än någon annan, ber du honom kontakta Head Coach Robban i J18 robert.johansson74@outlook.com eller på tel 0705-593 002.

Årskrönika
2020-12-31 02:12

Det har nu gått en längre tid utan U16-uppdateringar i nyhetsflödet vilket inte beror på nyhetstorka utan snarare på att säsongen på många sätt varit väldigt svårplanerad, oviss och generellt förändringsbenägen. Det har varit lite “halvsvårt” att ha en långsiktig plan att förhålla sig till. Successivt har ständigt nya utmaningar dykt upp som förändrat vår vardag. 


När vi idag gör bokslut för halva säsongen och lämnar 2020 bakom oss ser vardagen inte ut som vi initialt planerade att den skulle se ut. Inför säsong 20/21 så stärktes truppen med ett antal spelare. Många har varit på tryout men av dessa välkomnades (och valde) sex nya spelare att stanna samtidigt som vi tyvärr också tappade sju spelare från föregående säsong. Numerärt blev vi därför en spelare mindre till antalet. Men vår målsättning om att nå SM-slutspel låg fast och truppen kändes till slut ändå starkare än någonsin tidigare. 


Resultaten speglas också av hur truppen formats under säsongen, inledningen var tuffare under en period där olika spelformationer prövades fram och detta med Tryout-spelare kommit och gått. Säsongen inleds skakigt med tre raka förluster, fortsätter med en period där vi vinner varannan match men avrundades sedan med 11 raka utan förlust (10 vinster och 1 oavgjord). När matcherna sedan ställs in (skjuts upp?) kan vi summera “framgångarna”, som gruppetta i DM-kvalet (och avancemang till slutspel) samt en förstaplats i en ej färdigspelad serie i Stockholm Hockey Cup. Vad som nu kan komma att spelas klart eller inte känns inte självklart. Men att vi på något sätt hinna spela ikapp alla missade matcher och nå ett SM-slutspel känns idag alla fall avlägset.


Träningarna har varit många och intensiva, men med en ständig pågående anpassning av verksamheten för att hellre försöka begränsa än att bidra till smittspridningen i samhället. För föräldrar, scouter och andra intresserade har dörrarna till ishallen successivt stängt allt mer för att hålla nyfikna utanför och för att i övrigt kunna fortsätta vår verksamhet så normalt det bara har gått. Tyvärr har en 8 veckors period utan matchspel och en anpassning i övrigt inte varit en tillräckligt stor uppoffring för våra spelare att göra för att dra sitt strå till stacken i Pandemibekämpningen. Den 18 december meddelade Stefan Löfvén att han önskade att all icke nödvändig verksamhet skulle upphöra, från omedelbart fram till 24 januari. Trots att FHM förtydligar och påtalar att det är viktigt att barn och ungdomar fortsätter att idrotta, likställer Huddinge kommun vår (och all annan idrott) som “onödig verksamhet” som omedelbart ska låsas ute från ALLA idrottsanläggningar i regionen. Detta samtidigt som det ska satsas på “eliten”, låta vuxna träna och spela match mot motståndare som rest långväga. Dessutom kan dessa “elitspelare”, spela så långt ner i seriesystemet som i den tredje högsta ligan i landet och samtidigt påstå att de gör det “yrkesmässigt”!? Ett skämt tycker vi! 


Vår verksamhet är allt annat än “onödig verksamhet”, därför ställer vi om, men vi ställer INTE in! Vi fortsätter därför träna i samma gruppering, även om vi nu befinner oss i Visättras snöslaskiga skogar, på ett lerigt utegym eller på en regnig eller snöig och kall konstgräsplan. Vi fortsätter umgås i samma gruppering som umgåtts hela säsongen och tror att det är bättre än att våra elitsatsande spelare ska behöva söka nya träningsgrupper. Kanske skulle spelarna utan sin träning, trängas med Stefan Löfvén i Gallerian, beblanda sig med nya grupperingar och kanske göra något annat som ingen har någon som helst kontroll på? Ska vi begränsa smittan, kan vi inte bara släppa våra ungdomar lösa! 


Nä, vi summerar 2020 till ett högst märkligt år med en brutalt absurd avslutning där vi sett många helt ogenomtänkta beslut. Men vi önskar alla ett gott nytt år och ett mycket bättre 2021!


TV-Pucken
2020-08-26 00:01
I helgen spikades den trupp som ska representera Stockholm Syd i TV-pucken 2020. Flemingsberg hade många kandidater som länge var aktuella innan de föll ifrån på målsnöret. Till kvalspel i Enköping (2-4 oktober) får Flemingsberg i år skicka Loke Johansson och Olle Wilson (snålt tycker vi, då vi önskat fler).

Loke har spelat i Flemingsberg sedan hockeyskoleålder och Olle är ett mycket välkommet nytillskott (från Segeltorp 04) som kommer göra kaos med motståndarna i både U16 och J18 serien. 

Vi vill även idag passa på och gratulera Kalle Broman (Värmdö) samt Tom Wilander (Aik) som de senaste åren spelat i Flemingsbergs IK, då de också kommer representera Stockholm Syd i TV-pucken. 

Hela truppen i Stockholm Syd (och Nord) finns på denna länk.

Till de som inte kom med i årets upplaga av TV-Pucken är det bra att komma ihåg att det inte är något som avgör hur framtiden kommer att bli. Fokusera på att göra en bra säsong i U16 så finns alla möjligheter att nå ett bra hockeygymnasium (om detta är målet). Förra säsongen skickade Flemingsberg 1 spelare till TV-pucken men 10 st till hockeygymnasium runt om i landet. 
Assisterande tränare
2020-08-24 23:11
Säsong 20/21 har pågått i drygt tre veckor och det pågår dagligen ett arbete med att stärka upp både spelartrupp och ledarstab. Idag kan vi presentera Per Nyberg som ny assisterande tränare. Per har god erfarenhet som både spelare och ledare och han kommer vara ett mycket välkommet komplement, bollplank och avlastning för Headcoach Ivan Ciernik. Per kommer hjälpa till vid matcher, på träningar då det passar i kalendern, samt vara en svenskt inslag i vårt internationella lag. 
Välkommen Per!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Flemingsbergs IK, 01/04 13:53 
Flemingsbergs IK, 17/03 11:35 
Flemingsbergs IK, 27/09 11:45 
Flemingsbergs IK, 11/08 14:01 
Flemingsbergs IK, 17/06 16:00 
 
Huvudsponsor
 
Sponsorer
 
 
Förbund