SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Flemingsbergs Hockey

Hej och välkomna till Flemingsbergs IK och Visättra sportcenter som är en av Stockholms största idrottsanläggningar (framförallt den trevligaste) och här tränar Flemingsbergs IK, från Hockeyskola till A-lag.


Här håller vi på med hockey och vi gör det i mångt och mycket ”the old fashion way” vilket för oss betyder att vi tränar mycket och ofta. Hur hårt vi tränar är alltid upp till individen men vi uppmuntrar alla att träna hårt varje pass. Vi tror på DRIV delaktighet, respekt, intensitet och vilja. Vår drivkraft som förening är att få alla att vilja bli bättre och att varje träningstillfälle ska ses som en möjlighet att få utvecklas som individ och spelare. Vi vill att alla utifrån sina egna förutsättningar ska vilja pusha och driva sig själv framåt hela tiden. Vi har en förhoppning att alla ska känna sig som en del av #flempanfamily och gillar man att träna hårt kommer man absolut känna sig hemma hos oss. Vi ger alla möjligheten att träna mycket och det ger förutsättningar att utvecklas. 

Om ni har några frågor om verksamheten eller söker er till vårat J18 - Alag så går det bra att kontakta oss enligt nedan:


hockeyskolan@flemingsbergsik.se

fredrik@strandfeldt.com  - Sportchef

robert.johansson74@outlook.com – tränare J18


Följ oss gärna på Instagram (Flemingsbergs_IK), på Facebook (Flemingsbergs IK Hockey) eller ännu hellre.. Kom och besök oss i ishallen! 

2021-08-29 09:56

Flemingsbergs Team 06 fick med 7 spelare till höstens upplaga av TV-pucken.  

Backarna Gustav Sjöqvist, Melker Morin och Lukas Schünzel tillsammans med Forward spelarna Emil Szepesi och Joakim Engholm kommer att representera Stockholm Syd som utespelare och Målvakterna Ebba Ridderstolpe och Adam Frank kommer att stå i målburen.

Stockholm Syd spelar sitt kvalspel i Enköping 10 - 12 september och tjejerna spelar sitt kval i Mora den 17-19 september.

Slutspelet i TV-pucken avgörs i  Skövde/Mariestad den 3-7 november.

Grattis säger vi till alla spelarna! 🎉

💛🖤🤍

Flempans uppstartsläger Vecka 32
2021-07-01 16:36
Börja starkt!

Vi erbjuder 2-3 ispass om dagen med fokus på skridskoteknik, puckhantering och spelförståelse. Vi har även direkt feedback kopplad till praktisk fys och andra aktiviteter på schemat.

 

Vid eventuella frågor kan ni kontakta vår sportchef: fredrik@strandfeldt.com

 

Välkomna till en vecka full med hockey.

 

Anmäl er till uppstartsveckan!

Anmälan görs: HÄR! 

 

Intern - 2550kr
Extern - 3550kr 

 

Vi tar inte emot externa U16 spelare och U15 på förfrågan till: patricwahlqvist@gmail.com

 

 

Eftersäsong 2021
2021-03-17 11:35

Anmälan: HÄR

FIK J18
Coronasäsongen 20/21 och framtiden J18+J20 säs 21/22
2021-01-22 10:51, FIK J18
Senaste uppdaterade nyheten på hemsidan var den 1 oktober då vi längtade till seriestarten efter en lång försäsong. Serien kom igång och vi hann spela en gång mot alla lag innan pandemin tyvärr stängde ner vår säsong igen. 7 matcher och 7 segrar blev facit i denna serie. I och med att vi avslutade förra säsongen med 17 raka segrar i seriespel är vi nu uppe i 24 raka serievinster. Imponerande! Anledningen till detta är enkel. Vi jobbar dagligen med spelare som har ett oerhört driv att vilja utvecklas och varje dag bli lite bättre på allt de gör. Detta i kombination med hög kvantitet och kvalité på den dagliga träningen ger resultat. 

Efter den dagen vår verksamhet blev kallad "icke nödvändig" har vi gnuggat på utomhus och haft en fortsatt fantastisk närvaro överlag och spelarna ger verkligen sitt yttersta för att bibehålla den fina utvecklingen. Vi har nu kunnat påbörja träning på is igen, om än på bandyisen där man aldrig vet vilket humör Kung Bore vaknat på....men fantastiskt kul att se glädjen och gemenskapen vårt gäng hade när vi som lag beträdde is igen i onsdags. Trots jobbig vind, blandat med snö/regn njöt varenda individ. Vi hoppas att även vår verksamhet för juniorer kan ses som nödvändig snart igen och att även vi får tillträde till ishallen, samt att vi kan få till någon slags matchning/träningsserie framöver under senvintern/våren. 
Till dess gnuggar vi på i spåret, på utegymmet, runt fotbollsplanen samt även nu på bandyisen! Hard work pays off!

Kort info om framtiden också. Planeringen är redan igång för säsongen 21/22 och nedan är lite kort information om det sportsliga. Mer omfattande information kommer. Håll utkik på vår hemsida och vårt instagram (@fikj18) där tätare uppdateringar om vår verksamhet sker.

Sportslig målsättning: J18 Elit 
Huvudtränare: Robert Johansson (5:e säsongen), Fystränare: Rickard Sjöqvist, Sportchef: Fredrik Strandfeldt

Uppstart J20:
- Nysatsning på J20 sker till säsongen 21/22.
- Drivna spelare i J18 har stora möjligheter till träning/matchning i J20-laget.

U16 - A-laget 
- Flemingsberg har ett av landets starkaste U16-lag till säsongen 21/22. Detta i kombination med nysatsning på J20 samt A-laget gör att en spelare i J18 har stora utvecklingsmöjligheter under säsongen 21/22. För en driven och träningsvillig spelare i J18 finns stora möjligheter till träning/matchning i både J20 och A-laget i div 2.

Vi söker nya spelare i alla åldrar, 05-04 (J18) samt 03-02 (J20). Vill du som de flesta andra spelare hos oss, ta ditt spel till nästa nivå, tveka inte att kontakta oss! Robert Johansson, tel 070 - 559 30 02 alt robert.johansson74@outlook.com


Flemingsbergs U15lag - Team 06 har vunnit Folke Filbyter Cup 2020!
2020-10-28 12:07
Vårat 06 gäng har gjort det igen.
Hatten av och stort Grattis till första platsen och pokalen!

Det betyder att 06:orna som andra Flemingsbergslag i turneringens historia tagit hem vinsten i denna prestigefyllda turnering. Vi har som förening under de 37 år som cupen spelats fått delta fyra gånger och har placerat oss topp fyra som sämst*


Vi som förening har ett ganska skamfilat rykte som säger att vi spelar fult och toppar våra lag. 

Ett senare rykte gör också gällande att vi blir bra för att spelare söker sig till oss, därav våra framgångar. 


Vi säger att spelare söker sig till oss för att vi har en bra verksamhet! 

Vi säger att vi vinner, och förlorar, för att vi har en bra verksamhet och en bra hockeyutbildning! 


Vi vill inte behöva skämmas över det! 

Vi tränar hårt för att vi tror att det är vägen till att utvecklas. Och framförallt så respekterar vi spelarnas vilja att bli bättre utifrån sina förutsättningar.  

Vi gör inte allt rätt alltid och det finns dem som känner att vår verksamhet inte fungerar för dem. Vi hoppas då att man hittar sin väg någon annanstans för vi kan inte passa alla. 

Viktigare för oss, än vår prestige att få behålla alla i vår klubb, är att så många som möjligt ska vilja fortsätta med ishockey.  

Det är snårigt att försöka hålla igång en full lagstege i en hockeyförening i Stockholm idag, det håller nog många föreningar med om; vad de än tycker om oss! 

Vi har förutom ett högt tryck på de isytor som finns en hel del regler från Stockholms Ishockeyförbund att förhålla oss till. Lite generellt handlar isytor om pengar och regler handlar om rättvisa.  


Vi är för rättvisa och önskar oss alltid lite mer pengar ;-) 


Om det är rättvisa att använda oss som ett exempel på hur man inte ska göra, utan att ha pratat med oss om vad vi faktiskt gör (?) så är vi tvungna att leva med det! 

 

- Rättvisa för oss är att få möjligheten att träna och utvecklas, att få dela motgång och framgång och att få vara stolta över det vi gör.  

- Rättvisa för oss är att ibland göra om och göra bättre men framförallt så är rättvisa för oss att möjligheten att kunna välja oss eller inte! 


Team 06 vi vet att ni jobbat, spelare-tränare-ledare-föräldrar, under många säsonger på er lagsammanhållning och tränat mycket både på och av isen tillsammans. 

Det har skapat era framgångar och ni ska vara stolta över det! 

Återigen stort Grattis! 

 

*Flemingsbergs IKs deltagande i Folke Filbyter Cup historiskt! 

Lag                     Deltagande år                       placering 

Team 91              2005                                        1 

Team 95               2009                                         3 

Team 01               2015                                         4 

Team 06              2020                                        1

Nyheter från våra lag
FIK A-lag, 21/09 11:02 
FIK J20, 05/05 09:53 
FIK A-lag, 09/04 17:13 
 
Huvudsponsor
 
Sponsorer
 
 
Förbund