SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Flemingsbergs Hockey

Välkomna till Flemingsbergs IK och Visättra sportcenter, en av Stockholms största idrottsanläggningar (framförallt den trevligaste!). Här tränar Flemingsbergs IK, från Hockeyskola till A-lag.

 

Vi håller på med hockey och vi gör det i mångt och mycket ”the old fashion way”, vilket för oss betyder att vi tränar mycket och ofta. Hur hårt vi tränar är alltid upp till individen, men vi uppmuntrar alla att träna hårt varje pass. Vi tror på DRIV: delaktighet, respekt, intensitet och vilja. Vår drivkraft som förening är att få alla att vilja bli bättre och att varje träningstillfälle ska ses som en möjlighet att få utvecklas som individ och spelare. Vi vill att alla utifrån sina egna förutsättningar ska vilja pusha och driva sig själv framåt. Vi har en förhoppning att alla ska känna sig som en del av #flempanfamily och gillar man att träna hårt kommer man absolut känna sig hemma hos oss. Vi ger alla möjligheten att träna mycket och det ger förutsättningar att utvecklas. 

 

Om ni har några frågor om verksamheten eller söker er till vårat J18, J20 eller A-lag går det bra att kontakta oss enligt nedan:

 

hockeyskolan@flemingsbergsik.se

fredrik@strandfeldt.com  - Sportchef

robert.johansson74@outlook.com – tränare J18

 

Följ oss gärna på Instagram (Flemingsbergs_IK), på Facebook (Flemingsbergs IK Hockey) eller ännu hellre.. Kom och besök oss i ishallen! 

2024-02-28 14:29

Då var det dags att anmäla sig till årets härligaste tid…. Flempans eftersäsongscamp! 🔥

Klicka HÄR för att registrera dig och om du är extern född 2015 eller senare så får du maila:

kansli@flemingsbergsik.se för ytterligare information ang. pris och deltagarvillkor. 

Var med och samla in till en ny slip!
2024-02-16 14:36

Vassa skridskor är en nödvändighet för att spela bra hockey! Föreningen behöver en ny slip och vi behöver din hjälp. Tillsammans med er vill vi samla in 15.000 kr som tillskott vår nya slip!

Flemingsbergs IK vill som alltid kunna erbjuda våra barn & ungdomar bästa möjliga förutsättningar att utöva sin idrott och nu kan du som eldsjäl, förälder och som har ett brinnande engagemang för våra spelare i Flempan, dela ditt engagemang med oss genom att bidra till vår insamling!

Med ett bidrag stöttar du alla barn och ungdomar i vår förening! Tillsammans är vi starka!

  • Stötta insamlingen enkelt med swish eller kort, företag kan använda faktura.
  • Dela enkelt insamlingen i dina egna sociala medier för ännu mer support.
  • Följ och få uppdateringar hur insamlingen går och senaste nytt.

Tack för din support!

 

Klicka här för att komma till insamlingen på Target Aid! 

 

Nu finns Flemingsbergs IK anslutna till Sponsorhuset!
2023-11-20 15:04

Nu finns Flemingsbergs IK anslutna till Sponsorhuset som bjuder alla våra medlemmar på bio!

Genom att börja använda Sponsorhuset och gå igenom deras Bonusstege så får du en biobiljett och du stödjer Flemingsbergs IK med 50 kr!


Via Sponsorhuset så kan du handla från över 600 nätbutiker - varje köp ger pengar tillbaka både till dig själv och till Flemingsbergs IK.

Börja använda Sponsorhuset här och hämta din biobiljett:
https://www.sponsorhuset.se/flemingsbergsikishockey/intro

 

 

HO HO HO här kommer Julklappstips!
2023-10-24 12:02
Sista beställningsdag söndag 5/11

Nu är det dags att börja tänka på julklapparna. 🎄

Och vad passar bättre än lite Flempanmerch 🤩

 

Hagsätrasport har nu ett erbjudande och om ni beställer före 5/11 så kommer alla prylar till jul.

 

Länk till: Hagsätrasport

 

 

NHL-draften 2023
2023-06-30 13:44

Årets NHL-draft är över och vi kan konstatera att vi det här året fick med tre spelare som under olika lång tid varit en del av oss i Flempan.


- Tom Willander – Vancouver Canucks
- Dalibor Dvorsky – St. Louis Blues
- Alex Čiernik – Philadelphia Flyers

Dessa tre spelare spelade alla i vårt Team 04-lag, som förra året också hade Filip Nordberg (Ottawa Senators) med i draften. 


Vi är en liten förening, omgiven av sväljande ”storföreningar” med slagord som ”talangfabrik” eller ”riktig hockey”. Eftersom det i dagsläget många gånger upplevs som att det blivit mer viktig att ha värdeord än att efterleva dom så har vi snurrat och skruvat på våra länge.
Till slut fick vi fram vårt DRIV.  
Vi tror verkligen på att: 
•    Delaktighet, både i den egna utvecklingen och i föreningsgemenskap gör skillnad.
•    Respekt, för sporten, dina medspelare, dina motståndare och ålder gör skillnad.
•    Intensitet, att våga låta alla känna intensivt; glädje, sorg, trötthet, upprymdhet, ilska och lycka i träning och match och då lära sig att hantera dessa känslor gör skillnad.
•    Vilja, att den individuella framgången drivs av den egna viljan och den gör skillnad.

 

Med det sagt så vill vi gratulera våra tre draftade spelare.

Vi böjer ödmjukt på nacken för dessa unga män som jobbat hårt och nu får utdelning. Det är svårt att beskriva den stolthet man känner som föreningsperson bakom ett tangentbord. Men med en inblick i vad det krävs: hur många timmar av is och fysträning det har kostat och hur mycket engagemang och DRIV som behövs för att ta sig dit ni tagit er… Wow


Det man inte heller får gömma är dom hårt arbetande föräldrarna. I många fall så hade det aldrig gått utan dom. För när vi pratar om att hockey är en dyr sport så är det mest kostsamma all den tid som måste läggas ner. Många sena kvällar, många tidiga morgnar och många och långa bilfärder - efter vinster och förluster. Det är inte så poppis att säga det här men sanningen är att för att landa på toppen så krävs det träning, tid, träning och till sist mer träning. Och tyvärr så kanske man inte hamnar där uppe trots allt. 
Så det här blir även en hyllning till er Willander´s, Dvorsky´s och Čiernik´s, tack för allt ni gjort inte bara för era spelare utan även för oss i Flemingsberg och hockeyn i stort, Tack!

 

Och sist men inte minst vill vi poängtera att: Vi vet att vi inte har monopol på de här tre spelarnas utbildning, vi vet att dom varit i andra föreningar än vår.
Vi uppmanar därför alla att vara extra stolta över den lilla, eller stora, del som man varit med om att hjälpa till att driva fram. Detta för alla spelare vart målen än tar dom.


Stort Lycka till killar 💛🖤🤍


#flempanfamily #driv 

Nyheter från våra lag
FIK J18 , 10/04 14:15 
FIK 16/17, 31/01 22:28 
FIK J18 , 08/01 10:22 
FIK J18 , 06/11 11:25 
FIK 10 - U14, 05/11 10:30 
 
Huvudsponsor
 
Sponsorer
 
Förbund