Välkommen till FIK J18

Try-Out FIK J18 Regional Öst 22/23
2022-04-14 09:25
Elit!

Try-Out för spel i Flemingsberg J18 Regional Öst säs 22/23 är påbörjad. I och med detta presenterar vi klara pusselbitar för kommande säsong. Huvudansvarig fystränare är Richard Sjöqvist. Headcoach Robert Johansson. Sportchef Fredrik Strandfeldt. Staben fylls på framöver. Vi söker spelare födda 2005-2006 till kommande säsong. Intresserade spelare hör av sig till Robert 070-559 30 02 eller Fredrik 070-893 79 77.

Stolthet - Passion - Glädje - FIKJ18

J18 Regional (Elit) Säs 22/23!
2022-04-11 11:44

Efter en oerhört dramatisk kvalserie över 10 matcher där 6 lag slogs om 3 platser till J18 Regional säs 22/23, står det nu klart att vårt stolta J18 tar en av de 3 platserna!

Det har varit 10 otroligt jämna och tighta matcher. Vi får en jobbig start i serien med endast 1 poäng av 9 möjliga efter 3 matcher. I de resterande 7 matcherna går vi inte poänglös i en ENDA och tar ytterligare 16 poäng av 21 på de 7 sista matcherna. Detta gör att vi i omgång 9 tar oss upp på en topp-3 placering och vi håller oss på topp 3 efter gårdagens avslutande omgång, efter ett drama utan dess like borta mot seriesegrarna Värmdö, där vi kan få med oss den nödvändiga poängen som krävdes och sedan avgöra i straffläggningen.

ALLA som har tagit på sig tröjan i J18 under säsongen 21/22 skall känna en oerhörd stolthet och glädje! Detta minne bär ni tillsammans med era lagkamrater med er resten av livet! TEAM!

Tack för en magisk säsong och tack ALLA! Tack till våra stolta supportrar både från kompisgäng och framförallt stort tack till spelarna från våra ungdomslag som följde med oss även ut till Värmdö och hejade fram oss en sista gång för säsongen! VI GJORDE DET! Tillsammans!

Nu kommer det omgående startas upp verksamhet för nytt lagbygge till säsongen i J18 Regional 22/23. Denna vecka sker verksamhet enligt kalendern. Mer info inom kort!

STOLTHET - GLÄDJE - PASSION - FIKJ18

Kvalserien till J18 Regional!
2022-03-23 15:51

Efter 3 spännande play-off matcher mot Tumba lyckades vi vinna den 3:e och avgörande matchen efter härlig dramatik!

Kvalserien drog igång direkt på tisdagen och det var inte vilket möte som helst som inledde. Kommunderby hemma mot Huddinge. Vi blev "väckta" direkt men efter första 5 minuterna får vi ändå säga att vi är minst lika bra i nästan 2 perioder. Vid ställningen 1-1 har vi många kvalificerade målchanser vi måste trycka dit, men istället får vår motståndare utdelning och till slut blir det en förlust med 1-5. Vi laddar om för det är tätt på given i denna serie. 10 tuffa och roliga matcher skall färdigspelas inom knappt 3 veckor. Nästa möte är ånyo ett lag från J18 Regional, då Wings kommer på besök. På torsdag hemma i Visättra. Välkomna ner till hallen för spännande och rolig juniorhockey på riktigt bra nivå!

Playoffs!
2022-03-16 09:22

I söndags blev J18 Allettan Östra färdigspelad. Värmdö tar hem seriesegern och tar klivet direkt till kvalserien. Vi slutar på en 4:e plats. De 3 raka och onödiga förlusterna i början av serien ger oss ett läge som vi aldrig riktigt kan ta ikapp för att på riktigt utmana om seriesegern. Vi har dock många bra perioder av vinster vilket tidigt ger oss ett säkert läge för en plats i playoff.

Vi slutar till sist på en 4:e plats och kommer möta 3:an Tumba i play-off där vinnaren går till den slutliga kvalserien för att kämpa vidare för en plats till J18 Regional säs 22/23. En matchserie i bäst av 3 som inleds på Torsdag 17 mars hemma i Visättra. Match 2 i Tumba på fredag och ev match 3 spelas även den i Tumba på söndag. Kom ner till hallen på torsdag och heja fram ditt favoritlag Flempan!

Nu kör vi!

Serieseger!
2021-11-23 09:09

Då var grundserien i J18 Div 1 Östra D färdigspelad. Vi tar till slut hem seriesegern efter att ha "jagat" Tumba större delen av serien pga vi först den senaste veckan kom ikapp i antalet spelade matcher, och Tumba "vägrade" förlora poäng mot något annat lag än oss. Starkt av dem!

Starkt av oss att ta hem 38 av totala 42 poäng efter 14 spelade matcher. Poängtapp mot just Tumba i början av serien (vinst i OT, som i efterhand visar sig helt avgörande för vem som vann serien med 1 poäng. Små marginaler...).  Vi förlorar en match. En onödig förlust där vi kammar 0 borta mot Åker/Strängnäs, som faktiskt tar sin enda vinst mot oss....

Vi har njutit av seriesegern 1 dygn och laddar nu om mot tuffare uppgifter i Allettan, då dubbelmöten mot samtliga topp-3 lag i de 4 division 1 serierna väntar. 22 roliga utmaningar!

Vägen mot Elit (Nationell) fortsätter!

Flemingsbergs IK, 14/03 03-14